Šta ako je kada zagušena pa izliva na slivnik?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Verovatno vam se već nekoliko puta desilo da vam se zapuši kada. Ponekad je to samo malo zagušenje i nestane kada očistite mrežicu iz slivnika, a ponekad je zagušenje veliko, tako da se voda izliva iznad nivoa kade, jer ne može da prođe kroz slivnik.


Ukoliko se to desi, znači da je gotovo sigurno došlo do zagušenja, ali koji je stepen tog zagušenja utvrdiće vodoinstalater. Ne morate paničiti jer se stepen zagušenja teško može utvrditi na prvi pogled, bez pregleda vodoinstalatera.


Zagušenje može biti slabije i tada je intervencija jednostavnija i kraće traje, a može biti i teže, kada je potrebno mašinsko zagušenje. Sigurno i sami znate da kosa koja opadne tokom kupanja i različiti ostaci sapuna i drugih kozmetičkih sredstava, ako i vata i vlažne maramice mogu dovesti do zagušenja.


Ukoliko je zagušenje plitko, reč je o zagušenju slabijeg inteziteta i tada se radi ručno otpušavanje slivnika, a ako je reč o težem zagušenju, radi se mašinsko otpušavanje kade.


Svakako, ponekad zagušenje nastaje trenutno i može se jednostavno otkloniti, stručnom intervencijom vodoinstalatera, a ponekad je potrebno da vodoinstalater satima otpušava  slivnik.


Zagušenje ponekad nije toliko jednostavno, jer ne možemo da znamo kakvo je stanje u cevima, koje mogu biti jako oštećene ili napukle i napraviti još veći problem nego što je zagušenje.


Kako bi vodoinstalater imao pravu sliku, on može koristiti specijalizovane kamere, kao bi video stanje u cevima, koliko su one zagušene i u kakvom su stanju. Kada vodoinstalater ima jasnu sliku i precizno odredi gde je zagušenje, sama intervencija je lakša i jednostavnija.


Iako stručan vodoinstalater može da odredi gde je tačno nastalo zagušenje. Potrebno je da i sami povedemo računa. Posebno je važno da kadu čistimo nakon kupanja, jer se u njoj uvek zadrže ostaci kose i sapuna, koje ponekad ne primetimo, a vremenom može dovesti do težeg zagušenja.