Zamena virble

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ako se reaguje na vreme, odnosno kada se primeti početak curenja vode iz ventila, mnogi problemi koji i te kako mogu da utiču na sve ukućane, odnosno ljude koji rade u konkretnom prostoru, bili bi rešeni. Ali nažalost mnogi ne obrate pažnju da je na ventilu došlo do makar i malog curenja, pa reaguju tek kada to curenje vode uzme maha. 

U zavisnosti od toga kakva je procena vodoinstalatera, može biti izvršena zamena virble ili čak zamena celog ventila u tom slučaju. 

Naravno da vodoinstalateri nastoje prvo da izvrše sve neophodne provere, kako bi ustanovili da li je potrebno da bude urađena popravka, odnosno reparacija ventila ili njegova zamena. Baš zato i jeste važno da za izvršenje te usluge budu angažovani stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom. Tim pre što su vodoinstalaterski servisi, odnosno vodoinstalateri praktično dostupni kad god klijent za tim ima potrebu, tako da zamena virble može da bude izvršena i u toku noći, odnosno nakon završenog radnog vremena konkretnog servisa. 

S obzirom na to da hitne intervencije podrazumevaju angažovanje ovih stručnjaka i u dane vikenda, odnosno u toku radne sedmice noću, kao i za vreme bilo kog državnog praznika, klijenti ne bi trebalo da brinu ako primete da je došlo do curenja vode na ventilu. Vrlo je verovatno da mora biti izvršena samo zamena tog jednog dela, ali da bi vodoinstalater bio siguran, on mora u najkraćem mogućem roku pošto ga klijent bude kontaktirao i da poseti taj stambeni ili poslovni, odnosno objekat bilo koje druge namene. 

Profesionalna zamena virble 


Iako mnogi ljudi smatraju da je sasvim dovoljno da samo izvrše proveru rada ventila, te zamene neki njegov deo ili ceo ventil, to je ipak deo vodovodnog sistema, koji mora da funkcioniše, pa se u tom smislu zamena virble uvek mora vršiti od strane profesionalaca. 

Sve i da neko ima odgovarajuće iskustvo, ne bi trebalo da se šali sa takvom situacijom, jednostavno zato što ako ventil ne bude radio, to može da utiče na celokupan vodovodni sistem u negativnom smislu. 

Vrlo je važno da to svi imaju na umu, te da ne razmišljaju o tome da samostalno pristupe rešavanju ovog problema, jer to iziskuje angažovanje stručnjaka sasvim sigurno. Čak i ako neko možda ima određeno iskustvo i ranije je menjao virblu ili čak ceo ventil, dobro je da zatraži makar savet od stručnog lica o tome šta je potrebno da preduzme. Ne samo zato što vodoinstalateri tu uslugu vrše na dnevnom nivou, već i zato što može da dođe do pucanja ventila, a oni će znati kako taj problem na najbolji mogući način da reše. Sa druge strane, neko ko je amater nema dovoljno iskustva, te smatra da zamena virble nije naročito komplikovan posao, a ipak to izazove određene poteškoće u vidu pucanja ventila, može početi da paniči i da napravi još težu situaciju. 

Treba svakako naglasiti i to da vodoinstalateri mogu da vrše i hitne intervencije. Primera radi, ako dođe do curenja vode iz ventila u toku noći i, bez obzira da li je neki radni dan ili vikend, odnosno državni praznik, dovoljno je da klijent na konkretni broj telefona kontaktira izabrani vodoinstalaterski servis i nema nikakve sumnje da će vodoinstalater da u što kraćem roku posle toga poseti konkretni objekat, kako bi problem koji je iskrsao sa radom ventila rešio. Naravno da hitne intervencije podležu drugačijem načinu naplate, prosto zato što majstori vrše konkretne usluge van radnog vremena. Ali će svaki klijent blagovremeno da dobije informaciju o tome koliko će koštati zamena virble ako se radi van radnog vremena, odnosno kao hitne intervencije.