Hitne intervencije - vodovod

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

S obzirom na to da je primećeno donekle i nepisano pravilo da se problemi sa vodovodnim ili kanalizacionim sistemom u različitim objektima događaju upravo po završetku uobičajenog radnog vremena, to su dostupne i hitne intervencije - vodovod. A u suštini to zapravo znači da će se vodoinstalateri potruditi da u najkraćem roku koji je moguć u datom momentu, izađu na teren i osposobe konkretni sistem za dalji nesmetani rad. Dobro je da napomenemo i to da je pravilo da u roku od 60 minuta od trenutka kada dobiju poziv od klijenta, te budu informisani o tome koji se problem dogodio u konkretnom prostoru, majstori treba da budu na navedenoj adresi. 

Nepisano pravilo koje se primećuje je da problemi sa vodovodnim ili kanalizacionim sistemom često iskrsnu nakon završetka redovnog radnog vremena. Zbog toga su dostupne hitne intervencije, kako bi se što pre rešili problemi sa vodovodom Vodoinstalateri su spremni da odgovore na hitne pozive i da izađu na teren u najkraćem mogućem roku kako bi rešili konkretan problem. U takvim situacijama, brzina reakcije je ključna kako bi se očuvale bezbednost i funkcionalnost vodovodnog sistema.

Važno je naglasiti da vodoinstalateri obično imaju pravilo da izađu na teren u roku od 60 minuta od trenutka kada prime poziv od klijenta. Ovo garantuje da će majstori biti na navedenoj adresi u što kraćem roku nakon što budu informisani o prirodi problema. Hitne intervencije su od suštinskog značaja, posebno u slučajevima poput curenja cevi ili začepljenja kanalizacije, gde svaki trenutak može biti presudan. Brza reakcija vodoinstalatera može sprečiti dalja oštećenja i uštedeti vlasnicima prostora vreme i novac.

Od klijenta se svakako očekuje da ih detaljno informiše tokom razgovora o tome koji se tačno problem u tom prostoru javio. Na osnovu informacija koje izabrani vodoinstalater bude tom prilikom dobio od klijenta, on može i da iznese informacije o okvirnoj ceni izvršenja tih usluga, kao i o tome koliko smatra da će mu biti potrebno vremena za izvršenje tih usluga. Ali će svakako klijent precizno o svemu tome da bude obavešten tek nakon što majstor bude posetio taj objekat. Tada će najpre da se upozna sa konkretnim problemom. Onda će i proceniti koliko će mu okvirno vremena biti potrebno da konkretne popravke izvrši. 

Svakako će klijent i majstor tom prilikom i da potpišu ugovor o pružanju usluga. Upravo na osnovu tog ugovora će kasnije klijent i imati obavezu da izvrši plaćanje pružene usluge, kao i sav materijal koji će odabrani vodoinstalater tom prilikom da poristi. Podrazumeva se da će ga odabrani vodoinstalater pre toga obavestiti i o tome da se dolazak ne naplaćuje, odnosno da klijent ima obavezu da osim izvršene usluge, plati i sav materijal koji će za njeno izvršenje majstoru da bude potreban.

Međutim, da ne bi bilo nikakve zabune, moramo napomenuti da vodoinstalater zapravo u datom momentu nije u mogućnosti da vrši i neke krupnije popravke. U suštini, on će se potruditi da iskrsli problem reši na najbolji mogući način i u najkraćem mogućem roku. Ali ako je kvar toliko veliki, da iziskuje neko duže i samim tim zahtevnije angažovanje, majstor će vrlo verovatno predložiti vlasnicima konkretnog stambenog ili poslovnog prostora da sve te usluge u narednom periodu budu izvršene. Takođe je bitno napomenuti i to da će, na osnovu stanja u samom objektu, odnosno provene, predložiti i koliko brzo bi u narednom periodu trebalo konkretne usluge da budu izvršene.

Izlazak na teren u najkraćem mogućem roku

Svaki vodoinstalater će se, bez ikakve sumnje potruditi da nakon dobijenog poziva u roku od sat vremena budu na adresi, na kojoj se nalazi predmetni stan, kuća ili poslovni, odnosno bilo koji drugi prostor. A to i jeste najvažnije kada su u pitanju hitne intervencije - vodovod. 

Prethodno je obaveza svakog klijenta da majstora informiše o tome koji se problem dogodio u samom prostoru, kako bi on bio adekvatno pripremljen. Međutim, tom prilikom nijedan vodoinstalater nije u mogućnost da klijentu da bilo kakvu sigurnu procenu putem telefona, osim okvirne. A tek nakon što predmetni objekat bude posetio, nakon dogovora sa klijentom i lično se bude uverio u to zbog čega je došlo do problema u funkcionisanju vodovodnog ili kanalizacionog sistema u njemu, on će i moći da da zvaničnu ponudu klijentu.

U skladu sa pravilima će ga obevestiti i o tome da osim usluge, koju je potrebno izvršiti, klijent treba da plati i sav metrijal koji će vodoinstalater koristiti za popravku. I o tome će svakako da dobije račun, na osnovu koga će i moći da izvrši plaćanje.

Bitno je da vlasnik konkretnog prostora ima na umu i to da su hitne intervencije - vodovod, kao što im i sam naziv kaže, usmerene na izvršenje usluga koje se smatraju neodložnim za dalje funkcionisanje samog sistema. Obično se u toku hitnih intervencija saniraju problemi sa napuklim ili oštećenim cevima, odnosno sa začepljenim odvodima i kanalizacijom uopšte. Takođe će se majstor potruditi i da tom prilikom otkloni curenje iz bojlera, recimo ili curenje ventila.

A u zavisnosti od toga o kolikom kvaru se radi, odnosno da li je vodoinstalater uopšte u mogućnosti da izvrši sve neophodne popravke kako bi u potpunosti kanalizacioni i vodovodni sistem osposobio u tom prostoru, zavisiće i da li će on kompletnu uslugu izvršiti odmah ili kasnije. Uopšteno govoreći, hitne intervencije - vodovod bi trebalo da podrazumevaju brzu reakciju, odnosno sanaciju iskrslog problema i to u najkraćem roku koji je u datoj situaciji moguć. 

Ali ako se radi o nekom većem kvaru, vodoinstalater će vlasniku određenog prostora da preporuči izvršenje predviđenih usluga u toku narednih nekoliko dana.

Podrazumeva se da će se on potruditi svakako da osposobi u potpunosti vodovodni, odnosno kanalizacioni sistem u tom prostoru, kako bi nesmetano funkcionisao dok ne budu izvršene sve usluge, koje će dovesti do njegovog nesmetanog funkcionisanja u budućem periodu. 

Iako vodoinstalater ne naplaćuje uslugu izlaska na teren, trebalo bi da svaki klijent zna da hitne intervencije - vodovod podrazumevaju naplatu izvršenja same usluge, te eventualno svog materijala koji će majstor tom prilikom da utroši.