Ugradnja sudopere

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Naravno da nije nemoguće da kuhinju ili kupatilo u bilo kom prostoru sredi i vlasnik tog prostora ili neki prijatelj, odnosno rođak koji je tome vičan. Ali je uvek bolje da ugradnja sudopere, te montaža protočnog bojlera ili sifona i svih ostalih elemenata u kuhinji bude prepuštena stručnjacima. 

Nije nemoguće razumeti zbog čega je sve to, prosto zato što vodoinstalateri to čine već dugi niz godina i imaju adekvatno iskustvo i svo neophodno znanje, tako da mogu rešiti bilo koji problem do koga može doći tokom renoviranja kuhinje, odnosno montiranja svih elemenata. 

Profesionalna ugradnja sudopere 


Ono što je vrlo važno i što bi vlasnik prostora svakako trebalo da zna jeste da je najbitnije da se pre kupovine sudopere posavetuje sa majstorom, koji će je kasnije ugrađivati. Naime, vrlo je važno gde se nalazi odvod na sudoperi, kao i svi ostali detalji koji su bitni za to da ugradnja sudopere protekne u najboljem redu. 

Posebno ukoliko je neko zainteresovan na primer za duplu sudoperu mora pre toga da zatraži mišljenje nadležnog vodoinstalatera o tome. Zapravo je izuzetno važno da odvod bude dobro postavljen, odnosno da bude sa puno pažnje i znanja odabran i kasnije postavljen. Sve to su detalji o kojima ljudi generalno ne razmišljaju mnogo, jer smatraju da je ugradnja sudopere posao koji može svako da obavi. U principu, to nije u potpunosti istina, jer se radi o situaciji koja ipak iziskuje stručnost. 

Najsigurniji način da celokupan postupak bude izvršen pravilno i bez ikakvih poteškoća jeste da vodoinstalater poseti predmetni objekat, u kome će kasnije biti izvršena profesionalna ugradnja sudopere. Tom prilikom će on kao prvo proveriti stanje vodovodnog sistema, te predložiti vlasniku konkretnog prostora ili korisniku šta je sve potrebno zameniti od delova, posebno ako su oni dotrajali. Takođe će mu objasniti i koju sudoperu bi trebalo da kupi, odnosno da li je moguće da bude ugrađena dupla sudopera u tom prostoru, pod uslovom da vlasnik ima želju da to bude učinjeno. 

A da ne bi bilo nikakve zabune, klijent će dobiti informaciju od vodoinstalatera koji će biti zadužen za kasnije ugrađivanje tog elementa i o tome koji materijal dodatno mora obezbediti klijent. Naime, iako se ugradnja sudopere naravno naplaćuje, običaj je da se vodoinstalater sa klijentom dogovara o tome ko će pribaviti potrošni materijal, koji će tom prilikom biti korišćen. 

Treba imati na umu i to da je najbitnije odabrati pažljivo sifon, kako kasnije ne bi dolazilo do začepljenja. Baš iz tog razloga su vodoinstalateri izuzetno obazrivi, te svakom klijentu preporučuju onaj sifon, za koji smatraju da je najbolji na tržištu. U skladu sa dogovorom između majstora i klijenta će biti definisano i ko će kupiti sifon, ali i sve ostale dodatne elemente, koji će biti korišćeni tokom postupka ugradnje. 

Nakon što sve to budu definisali, vodoinstalater će izraditi ponudu, koja će biti predstavljena klijentu. Zapravo tek pošto klijent bude odobrio ponuđeno, majstor će sa njim definisati kada će biti izvršena ugradnja sudopere. 

Iako su vodoinstalateri specijalizovani i za hitne intervencije po pozivu klijenata, slobodno se može reći da ovo nije usluga koja bi trebalo da bude izvršena po hitnom postupku. Iz tog razloga je nepisano pravilo da svaki klijent treba da se prethodno sa izabranim vodoinstalaterom dogovori o tome kada i jednom i drugom odgovara da bude izvršena ugradnja sudopere u konkretnom prostoru.