Hitne intervencije vodoinstalater

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Verovatno se svakom makar jednom dogodilo da se u njegovom stanu ili kući javio problem u vezi sa funkcionisanjem najpre vodovodnog, a nesumnjivo i kanalizacionog sistema. Mnogi ljudi se u takvim situacijama najpre uspaniče, što i jeste sasvim očekivano. Naravno da ako vidite poplavu u kupatilu ili kuhinji, ne možete baš naročito pribrano da reagujete. 

Ali je ipak dobro znati da u takvim situacijama jedino što bi trebalo da uradite jeste da kontaktirate odmah vodoinstalaterski servis i strpljivo sačekate da dežurni vodoinstalater izađe na teren. Pre toga bi bilo vrlo poželjno i da zatvorite glavni ventil u stanu, odnosno u kući, lokalu ili u bilo kom drugom objektu. Na taj način ćete koliko – toliko umanjiti potencijalnu opasnost, kao i štetu, sve dok ne dođe majstor.

Svima je važno da hitne intervencije vodoinstalater budu dostupne neprekidno, tako da mogu konkretnog majstora kontaktirati kad god se javi neki problem. A pod tim mislimo da je dežurni vodoinstalater dostupan ne samo nakon završenog zvaničnog radnog vremena u toku svakog radnog dana, već i u toku noći. Naravno da konkretne usluge može da pruži i u toku bilo kog praznika, kao i subotom i nedeljom. Dakle, ni jedan klijent koji ima problem sa funkcionisanjem bilo vodovodnog, bilo kanalizacionog sistema u nekom objektu ne bi trebalo da brine, jednostavno zato što će vodoinstalater u roku od sat vremena nakon što bude bio kontaktiran, izaći na teren. 

Vrlo je važno naglasiti da se ne naplaćuje izlazak majstora na teren, već da hitne intervencije vodoinstalater tek po izvršenju naplaćuje. Takođe će svaki klijent da bude informisani o tome da je njegova obaveza da pribavi, odnosno plati i sav utrošeni materijal. Podrazumeva se da će ga odabrani vodoinstalater o svim tim detaljima pre početka izvršenja konkretne usluge obavestiti. 

U roku od sat vremena na adresi 

S obzirom na to da su u pitanju hitne intervencije, vodoinstalater izlazi na teren u najkraćem mogućem roku. A pod ti mislimo da bi u roku od 60 minuta od momenta kada je završio razgovor sa klijentom on i trebalo da bude na predviđenoj adresi. U principu nije uopšte važno da li je u pitanju stambeni objekat, odnosno kuće ili stan, te zgrada ili neki poslovni prostor, odnosno fabrika, jer će vodoinstalater sve propisane usluge izvršiti zaista u najkraćem mogućem roku. 

 

Ne samo da može izvršiti hitne intervencije po zahtevu, već on može biti angažovan i za odgušenje kanalizacije po hitnom postupku. Takođe će u najkraćem mogućem roku da zameni ili reparira ventil koji curi, a dostupna je isto tako i usluga koja podrazumeva odgušenje sudopere, zatim odčepljivanje lavaboa, kao i saniranje curenja bilo slavina, bilo cevi. U principu, vrlo je važno da majstor izađe na teren, kako bi se lično uverio u stanje samog vodovodnog ili kanalizacionog sistema. 

Svakako da se dolazak ne naplaćuje, a vodoinstalater bi trebalo tom prilikom da ustanovi kao prvo gde je došlo do poteškoća u funkcionisanju vodovodnog sistema, odnosno kanalizacionog. S obzirom na to da su u pitanju hitne intervencije, vodoinstalater može da izvrši samo ograničen broj usluga u tom trenutku. Iz tog razloga i jeste naročito važno da on poseti sam objekat, kako bi procenio da li može odmah da reši konkretni problem ili će biti potrebno da neke usluge izvrši i kasnije. 

Podrazumeva se da će se potruditi da ih reši u najkraćem mogućem roku, ako one ne spadaju u hitne intervencije, vodoinstalater će predložiti klijentu da nastavi se izvršenjem konkretnih usluga u narednom periodu.

Hitne vodoinstalaterske usluge 

Hitne intervencije vodoinstalatera su nužne kada se suočimo sa neočekivanim problemima u vodovodnom sistemu. Ove intervencije zahtevaju brzu reakciju kako bi se sprečile dodatne štete i neprijatnosti. Bez obzira da li je u pitanju curenje slavina, vodokotlića ili bojlera, ili pak curenje iz cevi, vodoinstalater će se potruditi da problem bude rešen u najkraćem mogućem roku.

Jedna od ključnih uloga vodoinstalatera u hitnim intervencijama je sprečavanje daljeg curenja i oštećenja instalacija. To može uključivati popravke ili zamene slavina, ventila, vodokotlića, ili čak cevi koje su naprsle. 

Odgovornost vodoinstalatera je i odgušenje kanalizacije, što je često hitna situacija koja zahteva brzu reakciju kako bi se sprečilo prelivanje otpadnih voda. Takođe, vodoinstalateri su spremni da se uhvate u koštac sa problemima kao što su odgušenje wc šolje, lavaboa ili sudopere, što su sve usluge koje zahtevaju hitnu intervenciju radi očuvanja higijene i normalnog funkcionisanja doma.

Ukoliko majstor proceni da neka usluga ne može biti izvršena odmah, on će pronaći privremeno rešenje kako bi se otklonio trenutni problem i obezbedila funkcionalnost sistema. Nakon toga, klijentu će biti omogućeno izvršenje preostalih usluga u dogovorenom vremenskom periodu, kako bi vodovodni i kanalizacioni sistem besprekorno funkcionisao u budućnosti.

Odgušenje kanalizacije u najkraćem roku 

Vrlo je važna brza reakcija kada dođe do začepljenja kanalizacije i to u bilo kom objektu. Bez obzira da li je u pitanju začepljenje kanalizacije u stanu ili kući, odnosno vertikale u zgradi ili u nekom poslovnom prostoru, hitne intervencije vodoinstalater su upravo tome i namenjene. 

Majstor koga klijent bude kontaktirao će nastojati da u roku od sat vremena nakon toga poseti predmetni objekat. Tamo će na licu mesta utvrditi o kom stepenu zagušenja se radi, te će pristupiti rešavanju tog problema. 

Naravno da će vodoinstalater proceniti da li je potrebno da bude izvršeno ručno ili mašinsko odgušenje kanalizacije. Shodno tome će i doneti odluku da li može istog momenta da izvrši tu uslugu ili će biti potrebno da je odloži za naredni dan.