Zamena zvona na vodokotliću

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Čak i ako postoji mrvica sumnje u to da vodokotlić ne radi dobro, to iziskuje brzi reakciju. Svakako ne tako brzu kao kada je u pitanju curenje vode iz cevi ili curenje iz glavnog ventila, ali je svakako poželjno reagovati što pre.

U principu, dva se problema najčešće sreću kada se pokvari vodoktlić. Jedan od njih iziskuje da bude izvršena zamena zvona na vodokotliću, a drugi da bude izvršena zamena plovka.

Iako postoji način i da vlasnik konkretnog stambenog, poslovnog ili objekta neke druge namene ustanovi u čemu je problem, svakako je za njegovo rešavanje poželjno da budu angažovani profesionalni vodoinstalateri. Zahvaljujući svom znanju, a zatim i iskustvu, oni će u najkraćem roku taj problem i da reše. 

Treba svakako naglasiti da se zamena zvona na vodokotliću i zamena plovka svrstavaju u uobičajene popravke koje oni vrlo često vrše. Zato se i ističe da vodoinstalateri imaju potrebno iskustvo, koje će im bez ikakve sumnje pomoći da vodokotlić u tom objektu osposobe brzo za dalji nesmetani rad. 

Potrebno je što pre reagovati


Iako u principu šteta koju pokvaren vodokotlić može da izazove nije ništa u poređenju sa štetom koju, na primer može da izazove pucanje cevi ili izlivanje kanalizacije, odnosno neki drugi ozbiljniji kvar na vodovodnom ili kanlizacionom sistemu, to ne znači da treba kasno reagovati. Zapravo je sasvim suprotno. 

Da bi vodoinstalater mogao da odluči da li je potrebno da bude izvršena zamena zvona na vodokotliću ili je potrebno da zameni plovak, on mora da nakon razgovora sa klijentom ode u taj stan, poslovni prostor ili u bilo koji drugi objekat i lično proveri gde je tačno problem u funkcionisanju tog sanitarnog elementa nastao. 

Tek nakon što bude izvršio sve potrebne provere on će moći da definiše ponudu, odnosno da donese odluku o tome da li je dovoljno da zameni plovak na konkretnom vodokotliću ili je ipak neophodno da zameni celo zvono.

U svakom slučaju će doneti ispravnu odluku, a na osnovu svog znanja i iskustva, to jest na osnovu toga šta se zapravo događa sa konkretnim vodokotlićem, odnosno da li voda curi ili preliva. Sve su to pokazatelji koji će jasno majstoru staviti do znanja šta je potrebno da učini, kako bi konkretni vodokotlić osposobio za dalji rad. 

Zamena zvona na vodokotliću po hitnom postupku


U slučaju da izostane reakcija vlasnika ili korisnika određenog prostora, vrše se hitne intervencije. Jednostavnije rečeno, ako vodokotlić bude poplavio kupatilo, vodoinstalater će nastojati da izađe na teren u najkraćem mogućem roku pošto ga klijent bude obavestio o problemu sa kojim se susreo. I u tom slučaju važi pravilo da majstor mora da izvrši relevantnu procenu, na osnovu koje će i da donese odluku da li je potrebno da bude izvršena zamena zvona na vodokotliću ili samo plovka. Mada ima slučajeva i kada je problem do samog sanitarnog uređaja, pa će tada biti predložena i zamena vodokotlića. Bitno je naglasiti da se to ipak ređe dešava.

Što se tiče hitnih intervencija, klijenti moraju znati da se one vrše kad god se to od majstora zahteva. Praktično svakog dana u toku nedelje, ali i za vreme državnih pranika i danju i noću će vodoinstalateri izaći na teren i izvršiti konkretnu uslugu, kako bi rešili problem sa kojim se klijent u tom prostoru susreo što je moguće brže i uspešnije.