Zamena zvona na vodokotliću

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kako da znate da je potrebno zameniti zvono na vodokotliću? Tako što voda prvo malo teče iz vodokotliča a zatim sve jače i jače. Svako nepravilno curenje, premala ili prevelika količina vode ukazuje da je problem u zvonu, koje je potrebno zameniti.

Zvono ima funkciju da vodokotlić bude napunjen vodom, a da voda ne curi sve dok mi ne povučemo ručicu ili ne stisnemo dugme za puštanje vode u zavisnosti da li se radi o standardnom vodokotliću ili monoblok modelu. Pre početka zamene potrebno je prvo zatvoriti glavni ventil, ovo je potrebno uraditi pre bilo koje intervencije sa vodoinstalacijama, kako bismo sprečili nekontrolisano izlivanje vode. 

Drugi korak je skidanje poklopca vodokotlića. Zatim je potrebno odvrnuti navoj koji drži vodokotlić sa jedne strane a sa druge wc šolju i zatim izvaditi staro zvono. Zatim je vreme za postavku novog vodokotlića, ukoliko ste izabrali pravi model koji odgovara, možete ga spojiti sa vodokotlićem. Nakon detaljne montaže proverite da li voda negde curi i da li je mehanizam ispravan kada pustite vodu.