Zamena vodokotlića

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Da bi bilo koji vodoinstalater bio u potpunosti siguran da je u konkretnom stanu ili kući, odnosno u kafiću ili u bilo kom drugom prostoru potrebno da bude izvršena zamena vodokotlića, a ne njegova eventualna popravka, on mora najpre da taj objekat poseti. Zapravo je potrebno da se lično uveri u stanje tog sanitarnog elementa, pa da na osnovu znanja koje ima i naravno iskustva, donese odluku koja je u toj situaciji najbolja.

Vrlo često ljudi misle da je potrebno izvršiti zamenu čim voda počne da nekontrolisano ističe iz vodokotlića. Isto to pomisle i ako se plovak zaglavljuje, odnosno ako ne funkcioniše zvono na vodokotliću. Baš zato je potrebno da stručno lice pogleda konkretni element u kupatilu i da na osnovu toga koji se problem javlja i odluči šta je potrebno da učini, kako bi ga osposobio za rad. 

Kada je potrebno da bude izvršena zamena vodokotlića?


U slučaju da ni nakon zamene plovka, odnosno zvona, vodokotlić i dalje ne funkcioniše onako kako bi trebalo, vodoinstalater će preporučiti da ipak bude izvršena zamena vodokotlića.

Ali je pre toga vrlo važno da on lično vidi taj sanitarni element i na osnovu toga ustanovi da li se radi o nekom kvaru koji može da popravi ili je zaista došao trenutak da bude kupljen novi vodokotlić. 

Na svu sreću, mogu se na tržištu naći vodokotlići različitih proizvođača. Neki su boljeg, neki ne baš tako dobrog kvaliteta, ali je dobro to što svaki takav proizvod podleže višegodišnjoj garanciji. Zato i ne treba brinuti naročito oko toga ako dođe do eventualnih poteškoća dok je vodokotlić još uvek u garantnom roku. Tada je samo potrebno kontaktirati ovlašćeni servis i dogovoriti se sa majstorima oko toga kada će izvršiti popravku i pod kojim uslovima.

Problem zapravo nastaje kada istekne period garancije, a vodokotlić ne funkcioniše više kako bi trebalo. Uz to je dodatna poteškoća ta, ukoliko vodoinstalater prilikom procene navede da je na primer cena zamene plovka i zvona tek za nijansu niža od iznosa koji treba platiti ako se vrši zamena vodokotlića.

Tada je najbitnije da klijent donese pravu odluku, a opet sve na osnovu prethodne konsultacije sa majstorom. 

Profesionalna zamena vodokotlića


Ne bi trebalo ni da razmišljate o tome da samostalno pristupite demontaži starog vodokotlića i montaži novog. Osim ako i sami niste profesionalni vodoinstalater, odnosno ako nemate dovoljno znanja i iskustva da to učinite potpuno samostalno. U svakom drugom slučaju je mnogo sigurnija varijanta da zamena vodokotlića bude izvršena od strane profesionalnih vodoinstalatera.

Sa njima bi trebalo najpre da se posavetujete oko toga koji model je najbolji za wc šolju, koja već postoji u okviru konkretnog prostora. S obzirom na to da na tržištu zaista ima veliki broj modela tog sanitarnog elementa, naročito je važno odabrati onaj koji će se najbolje uklopiti i po dimenzijama i po karakteristikama.

Upravo u tome će klijentima i da pomognu vodoinstalateri, a nakon što budu posetili predmetni objekat i ustanovili njegove dimenzije, odnosno videli koji model wc šolje se tu nalazi i kakvi su odvodi dostupni. 

Posle toga bi trebalo i da se klijent i izabrani vodoinstalater dogovore oko toga kada će biti izvršena zamena vodokotlića, odnosno demontaža starog i kasnija montaža novog sanitarnog elementa, te da li je eventualno potrebno da klijent kupi materijal koji će biti korišćen prilikom ugradnje vodokotlića.