Otpušavanje wc šolje

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kvalitetno otpušavanje wc šolje sa garancijom

Ako ste ikada imali prilike da primetite da voda na wc šolji slabije otiče, odnosno da izgleda kao da se podiže ka vrhu, onda ste sigurno doživeli jednu od većih neprijatnosti u svom stanu, kući ili u poslovnom prostoru. Prosto to izgleda kao da čovek ne zna šta može da preduzme. Ipak, postoji rešenje i trebalo bi da bude primenjeno praktično odmah, čim prvi put ovo primetite. Imajte svakako na umu da stanje odvoda na wc šolji može da bude samo gore, ako ne zahtevate pomoć stručnjaka.

Jedino što je u toj situaciji potrebno da učinite jeste da u najkraćem mogućem roku ostvarite kontakt sa izabranim vodoinstalatera, koji će u najkraćem mogućem roku da izvrši otpušavanje wc šolje. Da li će tu uslugu izvršiti uz pomoć sajle ili uz pomoć specijalnih mašina, to zavisi isključivo od njegove procene. 

Iz tog razloga je važno da majstor u što kraćem vremenskom periodu nakon što klijent primeti da je zaista došlo do problema sa oticanjem vode u wc šolji, poseti predmetni objekat i izvrši procenu. Moramo posebno naglasiti i to da vodoinstalater dolazak na željenu adresu ne naplaćuje. To će naravno biti napomenuto svakom klijentu. Ali se od svakog od njih zahteva da izvrši plaćanje pružene usluge. Pre toga se podrazumeva da će klijent i majstor razgovarati o tome koja usluga bi trebalo u konkretnom prostoru da bude izvršena. Pod tim se misli na otpušavanje wc šolje ručno ili mašinski.

Takođe postoje situacije i kada se otpušavanje wc šolje može vršiti uz pomoć vakuum gume. U svakom slučaju će izabrani vodoinstalater prvo morati da se upozna sa stanjem na terenu, a onda će da izvrši i procenu, te da predloži klijentu koja usluga bi trebalo u konkretnom slučaju da bude izvršena.

Kako da znate da je wc šolja zapušena?

Bez ikakve sumnje, svaki čovek zna kada je došlo do začepljenja u wc šolji. Obično se primećuje da voda slabije odlazi, odnosno da kada se pusti voda iz vodokotlića dolazi do njenog podizanja u školjki wc šolje.

Najbitnije je da čim primetite taj problem, reagujete u najkraćem mogućem roku. Jedino tako ćete moći da predupredite sve potencijalno vrlo neprijatne situacije, koje začepljenje wc šolje nosi sa sobom. A one zaista mogu da budu i te kako neprijatne, pa je upravo zato i važno da se u najkraćem mogućem roku odreguje, odnosno da vlasnik konkretnog stana ili kuće, te nadležno lice u nekom poslovnom objektu stupi u kontakt sa vodoinatslaterom, koga će i angažovati za profesionalno izvršenje te usluge.

 

Da li je moguće samostalno odgušenje wc šolje?

U principu mnogi ljudi misle da mogu samostalno da izvrše otpušavanje wc šolje. Ali šta god da pokušaju, moraju znati da se tako problem rešava samo na kratkoročnom, a ne i na dugoročnom nivou. Na tržištu postoje razna sredstva za otpušavanje i čišćenje wc šolje i odvoda, neka od njih su zaista efikasna, dok ima i dosta onih na koje ćete samo baciti pare.  

 

Kako funkcionišu sredtsva za čišćenje i otpušavanje wc šolje i odvoda ?

Pomoćna sredstva za čišćenje i otpušavanje će pomoći da se cevi koliko toliko razmaste i to u slučaju da su čiste . Ukoliko su cevi stare i zaprljane morate znati da je svuda oko njih veliki talog i naslage nečistoća koje se pomoćnim sredstvima teško ili nikako nemogu ukloniti. 

U kojim slučajevima Vam mogu koristiti razna pomagala, sredstva i praškovi:

  •  Ukoliko je neko slabije zapušenje wc šolje u pitanju 
  •  Ako imate nove cevi i želite redovno da održavate vaše cevi čistim i sigurnim

Preventiva svakako da jeste najbolji način da se zaštitite od taloženja i zapušavanja vaših vodovodnih cevi, a pogotovu za wc solju.

 

Šta ukoliko pomoćna sredtsva za otpušavanje ne pomažu ?

Praktično govoreći, jedino rešenje za tu izuzetno neprijatno situaciju jeste kontaktiranje sa izabranim vodoinstalaterom i njegovo angažovanje. 

Nakon što bude primio poziv od klijenta, vodoinstalater bi trebalo u roku od sat vremena da se nađe na navedenoj adresi. A tu će svakako prvo proceniti situaciju na terenu. Onda će klijentu da predloži da bude izvršeno odgušenje wc šolje uz pomoću vakuum gume, odnosno otpušavanje wc šolje mašinski ili ručno.

Isključivo od toga koliki je problem nastao u konkretnom kupatilu zavisi i koja od svih pomenutih usluga će biti preporučena klijentu.

Otpušavanje wc šolje - hitne intervencije 

S obzirom na to da zapušenje wc šolje i te kako utiče na funkcionisanje svih ukućana, odnosno osoba koje borave u nekom prostoru, to slobodno možemo reći da odgušenje wc šolje svakako spada u hitne intervencije.

Samim tim bi klijenti trebalo da znaju i to da će vodoinstalater u slučaju problema sa funkcionisanjem wc šolje nastojati da izađe na teren što je brže moguće. Tim pre što su u pitanju hitne intervencije, vodoinstalateri su na raspolaganju klijentima u bilo kom trenutku. Zapravo dežurni vodoinstalater može da izađe na teren ne samo posle završenog radnog vremena, nego i u toku noći. A ako se problem sa funkcionisanjem wc šolje javi u dane vikenda ili tokom nekog državnog praznika, klijenti svakako nemaju nikakvog razloga da brinu, jer će otpušavanje wc šolje i u tom slučaju da bude izvršeno u najkraćem mogućem roku. 

Vrlo brzo će vodoinstalater da izvrši procenu, te da navede da li će otpušavanje wc šolje izvršiti uz primenu vakuum gume ili sajle, odnosno da li će ipak biti u konkretnom slučaju neophodno da bude izvršeno mašinsko odgušenje wc šolje. 

Bez obzira za koji način se on u tom slučaju odluči, klijent bi trebalo da bude potpuno rasterećen, jer će se sigurno potruditi da što brže tu uslugu izvrši. Na taj način će omogućiti svima koji stanuju u konkretnom prostoru ili u njemu rade, da nastave nesmetano da funkcionišu.

Najčešće postavljana pitanja

Da li pomažu sredstva za otpušavanje wc šolje ?

Na tržištu ima jako puno sredtstava koji se reklamiraju, svi oni se mogu koristiti preventivno dok se wc solja ne zapuši, a onda jedino što pomaže je sajla, tj majstor.

Koji su sve načini za otpušavanje wc šolje ?

3 najčešća načina su: uz pomoć vakum gume, uz pomoć sajle i mašinsko odgušenje.

Da li je preporuka zvati majstora ili se sme probati samostalno da se otpuši wc šolja ?

Uvek možete probati sami prvo, ukoliko ako ne uspete tek onda zovite majstora. Preporuka je kada zovete majstore da zovete pravi servis, da ne rezikujete sa neproverenim majstorima.

Kolika je cena za otpušavanje wc šolje ?

Cena za otpušavanje wc šolje je 3.000 din. To je najčešći problem koji nastaje, ali moramo napomenuti da nekada ima i težih intervencija, pa onda cena može biti i veća.

Komentari

ostavite komentar

Zapusila mi se wc solja i zvao sam neke majstore koji nisu uspeli da urade posao kako treba, samo su haos napravili. Dosao sam nekako do broja telefonona ovih momaka i uradili su super posao, moja preporuka