Otpušavanje wc šolje Zvezdara

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Odgušenje wc šolje Zvezdara


Tek kada se wc šolja zapuši, onda shvatimo koliko nam je ona neophodna. Dok god radi ispravno, mi ne razmišljamo previše o njoj. Da stvar bude još gora, u wc šolju se baca svašta, razni otpad kome tamo nije mesto, nego u kanti za smeće.

Tako često bacamo upotrebljene higijenske uloške, kao i vlažne maramice. U pitanju su predmeti koji ne mogu da se raspadnu, njih voda ne može da rastvori, pa je sasvim logično da će da se formira čep. Ovaj čep onemogućava da voda prolazi kroz cevi, dakle, blokira protok. 

Iz tog razloga, sadržaj wc šolje može da se odjednom izlije napolje, i to je jedna od najneprijatnijih situacija koje mogu da vam se dogode. Jer, sve što izađe iz wc šolje, poplavi pod kupatila, a zatim i okolne delove stana a to su predsoblje, hodnik i slično. Stvaraju se izrazito nehigijenski uslovi i preti mogućnost od zaraze.

Zbog toga je najbolje da kada primetite da nešto nije u redu, da odmah zovete majstore da obave intervenciju, pre nego što se wc šolja izlije. Ako čekate zadnji momenat, vrlo je verovatno da će to da se dogodi. Sprečite nemilu situaciju pozivanjem broja telefona naših majstora, koji mogu doći do vas za oko sat vremena, bez obzira gde se nalazite na teritoriji Beograda. 

Vozila čekaju, uvek spremna, sa svom opremom, alatima, i tehnikom, tako da nisu potrebne nikakve pripreme. Jednostavno, odmah se kreće na adresu i pregleda se šta nije u redu. Nekada je dovoljno da se provuče sajla kroz cevi i da se uspostavi normalan protok vode, a ponekad mora da se sruši deo zida da bi se došlo do cevi koja je pukla, na primer. 

Da bi znali šta tačno da rade, majstori snimaju cevi putem kamere, tako da jasno mogu da vide vašu vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Pored toga što su ljudi u panici kada primete da voda na wc šolji slabije otiče ili da se njen nivo naglo podiže, a nakon što korisnik pusti vodu iz vodokotlića, dodatno njihovo funkcionisanje u konkretnom prostoru ometa i činjenica da se kupatilom šire vrlo neprijatni mirisi. Iz tog razloga je vrlo važno da profesionalno odgušenje wc šolje Zvezdara, što je jedna od usluga za koju su specijalizovani vodoinstalateri sa dugogodišnjim iskustvom, bude izvršeno u najkraćem mogućem roku. 

Možda i pomislite da će se problem rešiti sam od sebe i da se to dogodilo zato što ste možda u wc šolju bacili veću količinu toaletnog papira. Ipak, morate biti svesni činjenice da se to u praksi gotovo nikada ne događa. Naprotiv, kako vreme odmiče, problem se samo pogoršava i neretko se događa da, recimo dođe čak i do izlivanja vode van wc šolje. A sve to vodi ka većoj materijalnoj šteti, ali i ka dodatnim neprijatnostima. 

Sve su to razlozi zbog kojih treba ozbiljno shvatiti sve promene koje primetite u funkcionisanju tog sanitarnog elementa, te preduzeti neophodne mere čim ih primetite, odnosno kontaktirati profesionalne vodoinstalatere.

S obzirom na to da celokupna situacija nije nimalo prijatna za ljude koji žive ili rade u određenom prostoru, to će vodoinstalateri izaći u najkraćem mogućem roku na teren, jer se odgušenje wc šolje Zvezdara svakako svrstava u hitne intervencije.

Samim tim klijenti mogu da ih kontaktiraju u svako doba i dana i noći, a nevezano za to da li je u pitanju radni dan ili vikend, te neki državni praznik. 

Nakon što budu posetili predmetni objekat, majstori će utvrditi da li je u pitanju zaprljanje većeg ili manjeg obima i gde je u odvodu došlo do problema. Zatim će proceniti na osnovu toga da li je bolje da izvrše odgušenje wc šolje Zvezdara uz korišćenje vakuma ili ručne sajle, odnosno uz korišćenje specijalnih mašina, kada se ta usluga izvršava pod pritiskom.