Čišćenje odvoda

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Postoje brojna manje ili više efikasna sredstva za čišćenje odvoda, ali isto tako postoje situacije kada ona ne deluju, te je potrebno kontaktirati izabrani vodoinstalaterski servis i precizirati sa majstorima kada će da izađu na teren kako bi izvršili profesionalno odgušenje kanalizacije.

Zato je važno na vreme voditi računa o tome na koji način se koriste i održavaju odvodi.

A to se odnosi kako na odvod na sudoperi, tako isto i na tuš kabini i kadi, zatim na lavabou, ali i na bideu, te naravno na odvod na wc šolji. Međutim, koliko god se trudili da vodite računa da ne bacate ono što ne bi trebalo u odvode, desi se da jednostavno dođe do začepljenja.

Ponekad u zgradama čišćenje odvoda biva zahtevano zato što je u stanu komšije koji živi iznad vas došlo do zagušenja, pa je tada potrebno primeniti profesionalno odgušenje kanalizacije. Dakle, možda vi niste krivi, ali u vašem stanu je došlo do poteškoća u funkcionisanju kanalizacionog sistema i taj problem zaista treba rešiti u što kraćem roku.

Profesionalno čišćenje odvoda


Ako ste preduzeli sve mere, te vodili računa o tome da recimo u odvod od sudopere ne prolaze ostaci hrane, odnosno da ne bacate u wc šolju komade vate ili previše toalet papira, a ipak je došlo do začepljenja, sva je prilika da će biti neophodno da vodoinstalater izvrši profesionalno čišćenje odvoda.

Naravno, uvek imate mogućnost da prvo pokušate sa samostalnim odčepljivanjem odvoda, ali u tom slučaju budite spremni na neuspeh. Tačnije, vrlo često se događa da ljudi pomisle da mogu to da izvrše sami, te da primene sve što je potrebno u tom slučaju od prirodnih ili hemijskih sredstava, a da ipak ne uspeju.

Obično se to dešava kada je zaprljanje većeg obima ili kada je dublje u cevi, pa sredstva ne mogu dovoljno duboko da prodru.

Upravo u takvim situacijama je najbitnija brza reakcija vlasnika konkretnog prostora, odnosno nadležnog lica, kako bi čišćenje odvoda bilo izvršeno profesionalno.

Podrazumeva se da je svaki vodoinstalaterski servis, pored ostalih, specijalizovan i za izvršenje ove usluge. A ona može biti izvršena na dva načina. Isključivo u zavisnosti od toga koliko je zaprljanje, odnosno kog obima je i gde je do njega došlo, zavisiće i da li će čišćenje odvoda biti izvršeno ručno ili mašinski.

U slučaju da vodoinstalater prilikom izlaska na teren proceni da zaprljanje nije velikog obima i da nije naročito duboko u cevi, on će preporučiti da odgušenje kanalizacije izvrši ručno, odnosno uz korišćenje sajle.

Ali kako postoje situacije kada je zaprljanje mnogo većeg obima i kada je do njega došlo nešto dublje u cevi, tako je potrebno primeniti ovu uslugu i na drugačiji način. S obzirom na to da vodoinstalateri vrše i profesionalno odgušenje kanalizacije pod pritiskom, to podrazumeva da će u tom slučaju čišćenje odvoda biti izvršeno uz primenu specijalnih vozila.

Ponekad se može dogoditi da ta usluga ne može biti odmah izvršena kada majstor izađe na teren, prosto zato što on prvo mora predmetni objekat posetiti i proceniti u kakvom stanju se kanalizacioni sistem nalazi, pa će se tek onda sa klijentom dogovoriti o tome kada će biti izvršeno mašinsko čišćenje odvoda, ali se podrazumeva da će to sasvim sigurno biti u najkraćem mogućem roku. Prosto zato što je važno da se kanalizacioni sistem u predmetnom objektu što pre osposobiti za dalji nesmetani rad.

Ako to bude bilo potrebno, vodoinstalateri će preporučiti i snimanje kanalizacionih cevi mikro kamerama, odnosno dijagnostičku metodu koja će im pomoći da brže i jednostavnije utvrde gde je problem nastao i izvrše čišćenje odvoda na najefikasniji način.