Zamena gumice na slavini

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Nije bilo ništa lakše za muškarce ranije nego da poprave slavinu u kuhinji ili u kupatilu. Bilo je vrlo jednostavno da bude izvršena zamena gumice na slavini i nikome gotovo nije padalo na pamet da zbog toga kontaktira vodoinstalatera. 

Nema nikakve sumnje da je u ne tako dalekoj prošlosti sve to bilo mnogo jednostavnije najpre zato što su slavine bile uglavnom jednobrazne. Dakle nije bilo nikakvih novotarija, kao što je to slučaj danas, te je gotovo svaki muškarac koji jednom promeni gumicu na slavini znao kako to opet da učini. 

Profesionalna zamena gumica na slavini 


U današnje vreme kada na tržištu postoje različiti modeli baterija, odnosno slavina, sasvim je normalno kontaktirati vodoinstalatera i pitati ga kada može da izađe na teren, jer je potrebno da bude izvršena zamena gumice na slavini. 

Iako se ta usluga može svrstati u prilično jednostavne, dešava se da ponekad iskrsnu različiti problemi tokom njenog izvršenja. Posebno ukoliko je u pitanju neki novi model slavine, tako da čak možda ni vodoinstalater nema sasvim dovoljno iskustva u tome. 

Baš zato je uvek preporuka u današnje vreme kontaktirati odabrani vodoinstalaterski servis i precizirati kada će vodoinstalater moći da poseti određeni stambeni, poslovni ili objekat neke druge namene, kako bi bila izvršena zamena gumice na slavini. 

Većina savremenih baterija, koje se mogu naći na tržištu imaju određeni period garancije. Čak i ako tada dođe do bilo kakvog curenja, potrebno je da klijent kontaktira zvanično ovlašćeni servis, kako bi majstori mogli da posete konkretni objekat i da utvrde da li je potrebno da bude izvršena zamena gumice na slavini ili je problem u nečem drugom. U svakom slučaju će ti majstori da otklone konkretni problem što je moguće brže, a vrlo je važno da slavina bude u garantnom roku. 

Međutim, neretko se događa i da nakon što garantni rok istekne, javi se problem sa curenjem vode iz slavine. Tada svakako ne bi trebalo ljudi da se igraju, već da kontaktiraju izabranog vodoinstalatera, koji će doći na lice mesta i utvrditi zbog čega voda na slavini curi. Možda će biti potrebno da bude izvršena zamena gumice na slavini, a možda i određeni deo, poput na primer sita, koje se često ošteti zbog povećane količine kamenca u vodi iz vodovoda. Sve su to detalji sa kojima su vodoinstalateri bez ikakve sumnje upoznati, prosto zato što popravke slavina vrše na dnevnom nivou po nekoliko puta, pa se slobodno može reći da su stekli neophodno iskustvo. 

A ako neko smatra da može samostalno da popravi slavinu, svakako se preporučuje da zatraži prvo savet od izabranog vodoinstalatera o tome. Naročito ukoliko je u pitanju model slavine, koji je najnovijeg datuma, odnosno koji je potpuno moderan i ne liči na pređašnje slavine ni po karakteristikama, a ni po delovima koje sadrži. Samim tim će sprečiti da nastane neki veći kvar, a svakako ako bude bilo potrebno da bude izvršena zamena gumice na slavini, a čovek se ne snađe da to učini samostalno, može u najkraćem roku da kontaktira vodoinstalaterski servis koji odabere, tako da će majstori izaći na teren i utvrditi gde je nastao problem i naravno potrudiće se da ga reši što je moguće pre.