Popravka probušene cevi

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Svaki vodoinstalater se slobodno možemo reći svakodnevno susreće sa time da dolazi do problema u funkcionisanju vodovodnih instalacija u različitim objektima, koje će on sa uspehom naravno da otkloni. Popravka probušene cevi spada među relativno česte probleme sa kojima se ljudi u stambenim ili poslovnim, odnosno objektima bilo koje druge namene susreću. 

Iako su vodoinstalateri iskusniji, te imaju svo potrebno znanje, postoje situacije kada nije tako lako i jednostavno da detektuju u kom delu cevi je došlo do problema, odnosno koji deo cevi je oštećen. Tada obično pristupaju razbijanju pločica u kupatilu ili u kuhinji, u želji da što pre otkriju gde je konkretni problem nastao.

Pored toga što vodoinstalateri imaju neophodno znanje i iskustvo, oni koriste i adekvatne alate, koji su najsavremeniji, što će im svakako biti od velike koristi prilikom detekcije kvara.

Kako se vrši popravka probušene cevi?


Da bi bilo koji vodoinstalater mogao da osposobi cevi za dalje korišćenje, on prvo mora da utvrdi gde je ona probušena. Dakle, detekcija kvara u tom smislu je najbitnija, pa tek posle toga sledi popravka probušene cevi. 

Samim tim što kad je cev probušena dolazi do curenja vode iz zida i uopšte do problema koji mogu potencijalno da budu izuzetno ozbiljni, to konkretna usluga spada u hitne intervencije. A to dalje znači da vodoinstalateri mogu izaći na teren u svakom trenutku. Da budemo precizni, nakon što ih klijent bude kontaktirao i rekao na primer da voda curi iz zida, vodoinstalateri će u najkraćem mogućem roku posle kontakta sa klijentom da posete konkretni objekat. 

Svakako da pre nego što počne popravka probušene cevi, vodoinstalater mora biti siguran na kom mestu je došlo do oštećenja, te da utvrdi da li je možda problem u ventilu. U svakom slučaju on će koristiti i svoje znanje i iskustvo, ali i savremeni alat, kako bi sa većom sigurnošću i mnogo brže otkrio u kom delu cevi je došlo do oštećenja. 

Najbitnije je da klijenti imaju na umu i to da će popravka probušene cevi biti izvršena u najkraćem mogućem roku nakon što oni obaveste izabranog majstora. S obzirom na to da su u pitanju hitne intervencije, to znači da vodoinstalateri izlaze na teren bez obzira koje je doba dana ili noći. Dakle, pod hitne intervencije se svrstavaju usluge koje vodoinstalateri vrše po završetku radnog vremena. To znači da oni mogu da uklone bilo kakav problem u funkcionisanju vodovodnog ili kanalizacionog sistema i u dane vikenda, odnosno u toku bilo kog državnog praznika, ali i noću. 

Ukoliko je na primer u pitanju vodovodna cev koja je oštećena, a vodoinstalater nije u mogućnosti da na osnovu pregleda koji je uobičajen, utvrdi gde je nastao problem, on će predložiti da bude izvršeno snimanje kanalizacionog sistema mikro kamerama. Inače se ta usluga smatra dijagnostičkom i koristi se i u takvim situacijama i kada dođe do začepljenja kanalizacije, a vodoinstalateri nisu u mogućnosti da brzo i lako ustanove u kom delu cevi je došlo do začepljenja. Da bi oni bili potpuno sigurni da su konkretni problem otklonili, oni će preporučiti i da bude izvršeno kontrolno snimanje kanalizacionog sistema. Nakon što dobiju rezultate snimanja, biće u mogućnosti da definišu kako će biti izvršena popravka probušene cevi, odnosno saznaće u kakvom stanju se uopšteno cev nalazi i šta je sve potrebno da učine, kako bi je osposobili za dalje korišćenje.