Montaža slavine

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kada dođe do trenutka da slavina u kuhinji ili kupatilu počne da curi, prvo što mnogi pomisle jeste da je problem u gumici. Onda čak i oni koji nemaju dovoljno znanja razmišljaju o tome da li mogu samostalno da promene gumicu ili ne.

Oni malo hrabriji okušaju sreću. Neko uspe, a neko baš i ne. Onda se javi potreba da bude pozvan profesionalac, kome je montaža slavine uobičajeni posao, prosto zato što ga radi vrlo često. Samim tim je i stekao relevantno iskustvo, pa kada se tome doda i znanje koje ima, jasno je zbog čega se taj posao smatra gotovo uobičajenim.

U većini slučajeva se ne događaju nikakve ne predviđene okolnosti. Ali se podrazumeva da se uvek može dogoditi da dođe do odrešenih poteškoća. Upravo iz tog razloga i jeste dobra opcija da vodoinstalater bude angažovan za izvršenje te usluge. 

O čemu treba voditi računa?


Najbitnije je kontaktirati majstora kada primetno voda kaplje ili curi, iako je slavina zatvorena. S obzirom na to da je u većini slučajeva u pitanju prilično bezazlena situacija, mnogi i ne obrate naročito pažnju na to. A zapravo jedino tako i mogu rešiti konkretni problem.

Naime, ako se reaguje relativno brzo, možda će da bude sprečen veći kvar. Ali ako reakcija izostane, onda je demontaža, te kasnija montaža slavine vrlo izvesna. 

Zato bi svako ko želi da izbegne dodatne finansijske troškove svakako trebalo da reaguje čim primeti da je došlo do kapanja, odnosno curenja. Ukoliko je vičan, može i samostalno pokušati da demontira slavinu, kako bi utvrdio da li je problem sa gumicom, odnosno da li je ona možda oštećena, pa je zato došlo do curenja ili kapanja. 

Ali ako ipak nemate iskustva u tome, te ako biste prvi put pokušali da zamenite gumicu na slavini, svakako je sigurnije da zatražite makar savet od stručnog lica.

Mada, najsigurnija opcija jeste da kontaktirate odabrani vodoinstalaterski servis, kako bi iskusni majstori došli i uradili to umesto vas. 

Profesionalna montaža slavine


Kao i u svakoj drugoj situaciji kada se izvršenje određene usluge prepušta stručnim licima, tako i u ovom, montaža slavine obično ne traje dugo. Naravno, ako je zaista problem bio samo u slavini, a ne možda u vodovodnoj instalaciji. 

Upravo zato što je važno da celokupan postupak brzo i sa uspehom bude završen, vodoinstalateri će neposredno pre nego što počnu sa montiranjem nastojati da izvrše i sve potrebne provere. Važno je da tom prilikom budu sasvim sigurni da je problem zaista nastao zbog kvara na bateriji u kuhinji ili kupatilu, a ne zbog kvara na vodovodnim instalacijama. 

Vrlo brzo pošto ih klijenti budu kontaktirali, te od njih zahtevali da bude izvršena montaža slavine, oni će se i usaglasiti u kom će to biti terminu. Podrazumeva se da će vodoinstalater neposredno pre toga i da izvrši provere koje su neophodne, kako bi baterija mogla da bude korišćena i to bez apsolutno bilo kakvih poteškoća. 

Iako se obično termin zakazuje, treba napomenuti da vodoinstalaterski servisi nude i hitne intervencije, kad god je to potrebno. Primera radi ako montaža slavine treba da bude izvršena van radnog vremena konkretnoh servisa, nema sumnje da će vodoinstalater čak i tada da izađe na teren. Osim u toku noći, u periodu od ponedeljka do petka, hitne intervencije su dostupne i u dane vikenda, kao i za vreme svakog državnog praznika. Tačnije, kad god klijent za tim ima potrebnu.