Izolacija kupatila

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Izbegavanje potencijalnih problema nakon useljenja je najbitnije svima koji se useljavaju u određeni prostor. Iako možda neko i ne razmišlja u tom pravcu kada se vrši renoviranje kupatila, odnosno kada se celokupan prostor renovira, nema nikakve sumnje da je izolacija kupatila od presudne važnosti za sve potencijalne probleme.

Zato, ako zaista želite da sprečite sve moguće neprijatnosti, jedini pravi način jeste da kontaktirate odabrani vodoinstalaterski servis, te da sa nadležnim vodoinstalaterom precizirate i kada će moći da izađe na teren, odnosno da poseti vas stambeni ili objekat bilo koje vrste i namene, kako bi se upoznao sa njegovim stanjem. 

Zašto je izolacija kupatila bitna?


Naravno da se ovo ne odnosi na ljude koji se useljavaju u novoizgrađene stambene zgrade ili kuće, odnosno prostore druge namene, jednostavno zato što građevinari i te kako vode računa o tome da izolacija kupatila i kuhinje bude na visokom nivou. Ukoliko se poštuju sva pravila građevinarstva, nema nikakve sumnje da vlasnici konkretnog prostora, odnosno osobe koje će tu živeti ili raditi neće u budućnosti imati nikakav problem. 

Međutim, problem može da nastane ukoliko izolacija kupatila ili kuhinje ne bude urađena kako treba, a ljudi se u taj prostor usele. Isto to se odnosi i na situacije kada neko kupuje stariji stambeni ili poslovni objekat, a možda nema dovoljno sredstava da pristupi renoviranju kupatila ili kuhinje.

Da bi takozvana hidroizolacija bila izvršena onako kako je propisano i da bi vlasnik, odnosno korisnik određenog životnog ili radnog prostora bio rasterećen od bilo kakvih potencijalnih poteškoća nakon useljenja, potrebno je da vodoinstalater prvo izvrši procenu.

Iz tog razloga se i očekuje da nedugo nakon što klijent bude putem telefona kontaktirao izabrani vodoinstalaterski servis, majstor izađe na teren i potrudi se da stekne jasan uvid u to u kakvom stanju se nalazi trenutna izolacija kupatila, odnosno kakvo je stanje vodovodnog i kanalizacionog sistema u tom prostoru. 

Kada sve to bude učinio, on će da formira zvaničnu ponudu, u koju će uneti sve ono što je potrebno uraditi.

Vrlo često hidroizolacija kupatila vremenom propada, pa je potrebno da prilikom renoviranja ona bude obnovljena uz odgovarajuća sredstva i alate. Zato i jeste važno da za obavljanje tog posla bude zadužen isključivo iskusni vodoinstalater, a posebno ako je kupatilo samo po sebi problematično, odnosno ako je podložno povećanom nivou vlage. Sve to će uzeti u obzir vodoinstalater kada bude vršio procenu i na osnovu toga će, kao prvo u ponudi da navede koje usluge treba da budu izvršene, da bi izolacija kupatila bila adekvatna, a kao drugo koji će mu materijal sve biti potreban za to.

Treba napomenuti i to da je pravilo da dodatni materijal potreban za izvršenje bilo kojih usluga obezbeđuje klijent, ali u zavisnosti od toga šta mu odgovara će se on dogovoriti sa vodoinstalaterom, tako da to može da učini i majstor, te da posle toga unese konkretne stavke u ponudu.

Svakako je važno da klijent bude upoznat sa svim detaljima u vezi sa izvršenjem konkretne usluge ili više njih, jer će on biti u obavezi prvo da odobri predlog majstora. Ono što je naročito važno za sve jeste da vodoinstalateri koji imaju iskustva i znanja, odnosno koji će biti angažovani kada bude bila vršena hidroizolacija kupatila svakako pružaju određene garancije na usluge koje će tom prilikom izvršiti. U tom smislu klijenti zaista nemaju nikakvog razloga za zabrinutost, jer nema nikakve sumnje da će se vodoinstalateri potruditi da taj postupak izvrši u najkraćem mogućem roku, odnosno maksimalno profesionalno.