Zamena slavine

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Postoje poslovi koje u kući može izvršiti gotovo svaki muškarac, bez potrebe da zove bilo kog majstora. Jedan od njih je i zamena slavine. Ali sve to pod pretpostavkom da taj muškarac ima određeno znanje, odnosno da je ranije imao prilike da to čini i naravno da vodovodni sistem u tom objektu funkcioniše na optimalnom nivou.

U svakoj drugoj situaciji je uvek bolje konsultovati profesionalce, koji zahvaljujući svom znanju, ali i iskustvu, mogu konkretnu uslugu da izvrše na najbolji mogući način, bez ikakve bojazni da može doći do bilo kakvih poteškoća. 

Da li je zamena slavine zahtevan posao?

U zavisnosti od toga da li je neko imao prilike to ranije da radi, odnosno da li ima određena znanja o tome kako u praksi funkcioniše zamena slavine, zavisiće i odgovor na ovo pitanje.

 

U slučaju da pitate nekog vodoinstalatera, iza koga se nalazi dovoljno godina rada, sasvim je sigurno da će smatrati da je to jedna od lakših i jednostavnijih usluga koju može da izvrši, ali ako, pak to isto budete pitali nekoga ko prvi put želi da se oproba u tome, najverovatnije će misliti da je to vrlo zahtevan posao. 
Istina je, zapravo da je u pitanju zahtevan i odgovoran posao, koji u svakom slučaju treba da rade profesionalci, koji imaju iskustvo i potrebno znanje. 

Zašto je bolje da zamena slavine bude prepuštena profesionalcima?

Možda ćete pomisliti da je to čisto bacanje novca i da možete sami da zamenite slavinu u kupatilu ili kuhinji u svom domu, odnosno poslovnom prostoru. I bićete u pravu. Ali samo ako je sa vodovodnim sistemom u tom objektu apsolutno sve u redu i ako ste sigurni da to možete da učinite sami. 

 

Ako smatrate da je zamena slavine posao koji nije zahtevan, potrebno je da budete spremni i da se suočite sa eventualnim poteškoćama na koje možete tom prilikom da naiđete.

Naravno da niko ne kaže da će se to sigurno dogoditi, ali u svakom slučaju je potrebno da budete naročito oprezni. A posebno ukoliko je u pitanju nešto stariji objekat, u kome vodovodne instalacije dugo nisu menjane. 

Sve su to razlozi zbog kojih je uvek bolja opcija profesionalna zamena slavine. Iako ćete tu uslugu platiti, u skladu sa aktulenim cenovnikom izabranog vodoinstalaterskog servisa, makar nećete brinuti o tome šta ako se dogodi nešto neplanirano tokom demontaže stare slavine, odnosno u toku postavljanja nove. 

Isto tako neće biti potrebe ni da brinete o tome kakvu bi slavinu trebalo da izaberete. Naime, nepisano je pravilo da se svaki klijent oko toga najpre konsultuje sa izabranim majstorom. A da bi i on mogao da bude siguran u to koju bateriju treba da preporuči klijentu, potrebno je da poseti stan, kuću, lokal ili bilo koji drugi objekat, u kome će da bude izvršena zamena slavine, prosto zato da bi video u kakvom stanju se nalaze cevi, gde je odvod, kakve su mogućnosti za povezivanje određenih slavina i slično. Sve te informacije će pribaviti odabrani vodoinstalater i tek onda će dati informaciju klijentu o tome koju slavinu mu on može preporučiti kao najbolju. Isto tako će ga informisati i o tome kada će biti izvršena zamena slavine u tom objektu, ali i koliko će ga ta usluga koštati.

Šta ako ventil počne da curi u toku noći?

Najbitnije je da vlasnik određenog prostora uoči na vreme da je došlo do poteškoća u radu određenog ventila, odnosno da je došlo do curenja. Čak i ako se to bude dogodilo u sred noći, ne bi trebalo da bude zabrinut za to, jednostavno zato što zamena ventila može da bude izvršena ne samo u toku noći, bez obzira da li je radni dan ili vikend, već i u toku dana, a posle završenog radnog vremena konkretnog majstora. Isto tako vodoinstalaterske usluge su dostupne i u toku svih državnih praznika. Praktično, vodoinstalater nastoji da izađe na teren u najkraćem roku pošto ga klijent obavesti da je došlo do poteškoća u funkcionisanju ventila, odnosno da je došlo do curenja. 

 

Svakako treba naglasiti i to da zamena ventila definitivno može da se svrsta u hitne intervencije. A to znači da će izabrani vodoinstalater moći tu uslugu da izvrši kad god je to potrebno, to jest vrlo brzo nakon što klijent bude ostvario kontakt i dogovorio se sa majstorom kada će da izađe na teren. 

U principu bi on trebalo da već sat vremena nakon razgovora sa klijentom bude prisutan u konkretnom prostoru.

Kada se suočite sa situacijom u kojoj ventil počne da curi, važno je da odmah prepoznate problem i reagujete. Čak i ako se problem javi tokom noći, ne treba da budete zabrinuti jer zamena ventila može biti izvršena u bilo koje doba dana ili noći, čak i tokom vikenda ili državnih praznika.

Vodoinstalateri su na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, kako bi brzo rešili hitne situacije poput curenja ventila. Bez obzira na vreme ili dan, vodoinstalater će izaći na teren u najkraćem mogućem roku nakon što ih klijent kontaktira i obavesti o problemu.

Zamena ventila svakako može biti svrstana u hitne intervencije, što znači da će vodoinstalater biti dostupan i spreman da reaguje brzo. Nakon što se klijent dogovori sa majstorom oko termina dolaska, vodoinstalater će se pojaviti na terenu u što kraćem roku, često već sat vremena nakon prvog kontakta sa klijentom.

Važno je naglasiti da brza intervencija u slučaju curenja ventila može sprečiti dalje oštećenje i neprijatnosti, kao što su poplave ili oštećenje okolnog prostora. Angažovanje stručnjaka osigurava da će problem biti rešen efikasno i profesionalno, čime se osigurava sigurnost i funkcionalnost vašeg vodovodnog sistema.