Sajla za kanalizaciju

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Da bi sa uspehom bilo koji majstor, ali i amater mogao da izvrši čišćenje kanalizacije kada je to potrebno, odnosno da odčepiti odvod, svakako mora imati adekvatan alat. A nema nikakve sumnje da je najbitnija sajla za kanalizaciju.

Međutim, nije dovoljno samo obezbediti alat, već je vrlo važno znati i na koji način se on koristi.

Poznato je da postoje sajle, koje se koriste za odgušenje kanalizacije, a koje su različitih dimenzija. Naravno da ke i njihova cena na tržištu različita, pa je zato uvek sigurnija varijanta kontaktirati odabrani vodoinstalaterski servis i angažovati iskusne radnike, koji će u najkraćem mogućem roku da izvrše čišćenje kanalizacije kada je potrebno.

Odgušenje kanalizacije


Treba svakako imati na umu i to da vodoinstalateri mogu praktično, kad god za tim postoji potreba i kada ih klijent kontaktira, da izvrše čišćenje kanalizacije.

Da li će tada biti korišćena samo sajla za kanalizaciju ili će morati ta usluga da bude izvršena i uz korišćenje specijalnih vozila, isključivo zavisi od procene majstora, odnosno od toga o kom nivou zaprljanja se radi i gde je do začepljenja tačno došlo.

Da pojasnimo sve ovo, nakon što klijent bude kontaktirao odabrani vodoinstalaterski servis, on će se sa majstorom dogovoriti o tome kada bi trebalo da izađe na teren. S obzirom na to da je vrlo važno da kanalizacioni sistem u različitim objektima funkcioniše bez ikakvih poteškoća, kako ne bi ometao stanare ili korisnike tog poslovnog prostora, vodoinstalateri koji su specijalizovani za profesionalno odgušenje kanalizacije će nastojati da što je moguće pre posete predmetni objekat. 

Tada će oni i izvršiti procenu stanja kanalizacionog sistema, odnosno odlučiće o tome na koji način je potrebno da pristupe čišćenju tog sistema i odgušenju.

U principu, sajla za kanalizaciju je sasvim dovoljna kada se vrši ručno odgušenje kanalizacije, odnosno kada problem nije nastao duboko u cevi i kada on nije velikog obima.

Dakle, ako vodoinstalater na osnovu procene smatra da uz korišćenje sajle određene dužine može da dopre do mesta na kome je problem sa funkcionisanjem kanalizacionog sistema nastao, on će izvršiti ručno čišćenje kanalizacije i to odmah posle izvršenja procene.

S obzirom na to da postoje i situacije kada se problem javi duboko u cevi ili kada vodoinstalater proceni da je začepljenje velikog obima, tada je potrebno odgušenje kanalizacije izvršiti na drugačiji način. Zahvaljujući specijalnim vozilima, koja se koriste za čišćenje kanalizacije pod pritiskom, celokupan sistem će vrlo brzo biti osposobljen za rad.

Većina majstora praktikuje da najpre pokuša sa ručnim odgušenjem, a ako procene da sajla za kanalizaciju nije dovoljna da bi problem bio rešen na dugoročnom nivou, preporučuje se klijentima da se pristupi mašinskom odgušenju.

U slučaju da majstor proceni da je neophodno da stekne bolji uvid u stanje kanalizacionog sistema, on može predložiti klijentu da bude izvršeno i snimanje cevi uz korišćenje specijalnih mikro kamera. Ova dijagnostička metoda ima za cilj da pomogne majstorima ne samo da brže i lakše utvrde gde je došlo do problema u funkcionisanju kanalizacionog sistema, nego i da procene u kakvom stanju se cevi nalaze, pa da shodno tome odluče da li je dovoljno da bude korišćena samo sajla za kanalizaciju ili je potrebno čišćenje kanalizacije izvršiti mašinski.

Isto tako će im to snimanje biti od koristi, zato što će videti u kakvom stanju se unutrašnjost cevi nalazi, pa će u tom smislu preporučiti i njihovu reparaciju ukoliko to budu smatrali neophodnim.