Odgušenje tuš kabine

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Bez obzira da li vodite računa o tome da pažljivo koristite tuš kabinu ili kadu, odnosno da li na odvodu postoji mrežica, koja sprečava da u njega prodru nečistoće, u određenom trenutku dolazi do začepljenja. Sve je to sasvim očekivano, jer bez obzira da li imate mrežicu ili ne, u odvod tuš kabine ulaze sve nečistoće.

Taloženjem ostataka kupki i šampona, kao i ostalih kozmetičkih sredstava koja se koriste, ivice cevi bivaju obložene tim nečistoćama, što vremenom dovodi do začepljenja.

U tom smislu je vrlo važno često čistiti odvod, kako ne bi došlo do toga da morate kontaktirati vodoinstalaterski servis koji će izvršiti profesionalno odgušenje tuš kabine. 

Preventiva je izuzetno važna


Iako će se u nekom trenutku sasvim izvesno desiti da dođe do začepljenja, bez obzira koliko vodili računa o tome, dobro je da nakon svakog tuširanja isperete odvod vrelom vodom. Nažalost, mnogi od nas to ne čine, pa onda imaju problem sa začepljenjem odvoda i kanalizacije uopšte.

Ako primetite da voda u tuš kabini otiče slabije, sasvim je sigurno došao trenutak da morate nešto preduzeti. U principu, svi vodoinstalaterski servisi su specijalizovani za profesionalno odgušenje tuš kabine i tu uslugu majstori pružaju kad god to klijent zahteva. Naime, dostupne su i hitne intervencije. A to dalje podrazumeva da se odgušenje tuš kabine vrše ne samo u toku dana, odnosno nakon završenog radnog vremena određenog majstora ili servisa, nego i u toku noći. Takođe, hitne intervencije u ovom slučaju podrazumevaju da majstori mogu izaći na teren kako u toku nekog državnog praznika, tako isto i subotom i nedeljom. Jednostavnije govoreći, kad god za tim postoji potreba.

Profesionalno odgušenje tuš kabine


Da bi bilo koji vodoinstalater mogao da navede klijentu na koji način će tu uslugu izvršiti, on kao prvo mora da poseti određeni stambeni ili poslovni objekat. A njegova obaveza tada je da na osnovu svog znanja i iskustva izvrši adekvatnu procenu, te da tom prilikom ustanovi, kao prvo koliki nivo začepljenja je u pitanju, a kao drugo u kom delu cevi je taj problem nastao.

Svi parametri će biti uzeti u obzir prilikom donošenja odluke o tome da li će biti izvršeno ručno ili mašinsko odgušenje tuš kabine.

Svakako bi klijenti trebalo da znaju i to da se sajla za kanalizaciju, odnosno ručno odgušenje kanalizacije vrši i u slučajevima kada zaprljanje nije izuzetno velikog obima i kada mu se može prići uz primenu te sajle, to jest kada je nastalo u delu cevi koji je bliži odvodu.

Isto tako bi trebalo da znaju i to da se specijalna vozila koriste za odgušenje tuš kabine pod pritiskom onda kada je začepljenje izuzetno velikog obima, kao i kada je mesto na kome je do njega došlo nepristupačno.

U slučaju da vodoinstalater proceni da je to neophodno, on će predložiti klijentu da bude izvršeno i snimanje kanalizacionog sistema mikro kamerama.

Napominjemo da je reč o usluzi koja se smatra dijagnostičkom, prosto zato što vodoinstalater na osnovu rezultata snimanja mikro kamerama dobija precizne informacije kao prvo o stanju unutrašnjosti cevi, a kao drugo o tome u kom delu cevi je došlo do začepljenja. Naravno da će sve to njemu i te kako koristiti prilikom donošenja odluke o tome da li je potrebno izvršiti mašinsko ili ručno odgušenje tuš kabine.

Da bi bio potpuno siguran da je određeni problem rešen, vodoinstalater može preporučiti da bude izvršeno i kontrolno snimanje kanalizacionog sistema.