Zamena dela vertikale

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Stambene zgrade imaju dve vertikale, i u pitanju su kuhinjska i kupatilska. Vertikala jedne zgrade je skup cevi kroz koje protiče voda. U ovim cevima može da dođe do zapušenja, ali isto tako i do pucanja, zbog toga što su cevi stare ili trule. Više o temi saznajte u nastavku teksta. 

Zamena vertikale


Naš narod ima naviku, da usled brzog tempa života, odbacuje otpatke tamo gde im nije mesto, i to su obično odvodi sudopere ili wc šolje. Upravo zbog toga se ove dve vertikale i zapuše, jer se prosipaju masnoće, odbacuju se ostaci hrane, higijenski ulošci, vlažne maramice i tome slično. Jasno je da ovakav otpad voda ne može lako da rastvori pa se vremenom formira čep.

Takođe, u Beogradu postoji mnogo zgrada gde ništa nije rađeno po pitanje menjanja niti jedne cevi, već su one samo sanirane ako je za tim baš postojala potreba. Stara izreka majstora kaže da se nijedan kvar nije popravio sam od sebe, već da je sa vremenom postao sve teži, komplikovaniji i veći, te da je iziskivao ozbiljniju popravku, a samim tim, više truda, vremena i novca. 

Menjanje jednog dela vertikale


Bolje je da pozovete na vreme, ako sumnjate da sa vašom vertikalom, kuhinjskom ili kupatilskom nešto nije u redu, i da ne čekate trenutak da se dogodi neka šteta. Na primer, usled starosti cevi, koja nikad nije sanirana, ona može da pukne u zidu. To je zbog toga što je ona natrula ili trula, u jednom svom delu, ili preko cele dužine, i stoga je velika pretnja za stvaranje problema. 

Stručna zamena dela vertikale


Posao zamene dela vertikale u jednoj stambenoj zgradi mora da odrade stručna lica, stoga je vaša najbolja odluka da pozovete naše majstore da vam u tome pomognu, tj. da u celosti završe posao. Pre svega, obaviće procenu, odnosno, dijagnostiku, koja će nam svima pokazati koji je obim posla i koje je vreme potrebno za završetak. Iz svega ovoga sledi da ćete tačnu cenu radova znati i pre samog početka, pa neće biti nekih neprijatnih iznenađenja da se cena povećava u toku posla, što niko ne želi i ne smatra se profesionalnim. 

Profesionalna zamena vertikale u zgradi


Kamera vrlo jasno pokazuje šta nije u redu sa cevima na jednoj vertikali, pa se tačno mogu videti sva oštećenja koja su nastala na unutrašnjim zidovima tih cevi. Vide se rupice, naprsline, pukotine i sve ostalo gde voda može da prođe i da načini neku štetu. 

Zamena dela vertikale sa snimanjem kamerom


Kamera je savremeni uređaj koji naše ekipe koriste svakodnenvo u radu na terenu. Oni su obučeni da taj uređaj koriste, jer se mora njima upravljati veoma vešto, kako bismo dobili jasnu sliku svega što nam treba da znamo. 

Kada kamera locira koje cevi po određenoj vertikali nisu u redu, koje su trule ili natrule, vodoinstalateri donose odluku da li će se raditi sanacija, zato što je to u tom slučaju dovoljno, ili će se odraditi zamena cele vertikale, ili samo zamena dela vertikale. 

Zamena vodovodne cevi vertikale u zidu


Vodovodne cevi se nalaze u zidu, i vrlo je dobro znati tačno, a ne oslanjati se samo na iskustvo i procenu, koja je ta cev koja je trula i stara i koja mora da se menja. Upravo tome služi snimanje kamerom koje jasno ukazuje gde je locirana određena cev. Na tom mestu se mora obiti zid da bi se do cevi došlo, a onda se ona vadi i stavlja se nova, čime vertikala, kuhinjska ili kupatilska ponovo postaju funkcionalne. 

Cene usluga naših majstora su tako formirane da su svakome dostupne ko želi da usluga bude izvedena na najvišem nivou, uz stručnost, profesionalnost, iskustvo, znanje, i ljubaznost, te urednost pri izvođenju radova. Uz to, možete da se obratite u svakom trenutku, odnosno, majstori će doći do lokacije onda kada vama to odgovara.