Vodovodne instalacije

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ako su elektro ili vodovodne instalacije, ali i kanalizacione u bilo kom objektu dotrajale, to izaziva različite poteškoće za ljude koji u tom prostoru žive ili rade. Iz tog razloga sa vremena na vreme bi trebalo kontaktirati vodoinstalaterski servis i angažovati majstore, koji će izvršiti pregled vodovodnih i kanalizacionih instalacija. 

Najčešći problemi na vodovodnim instalacijama 


U zavisnosti od toga kakve cevi su ugrađene, odnosno ostali delovi, zavisiće i koliko će vodovodne instalacije biti trajne ili ne. 

Ranije su bile ugrađivane isključivo cevi proverenog kvaliteta, a danas na tržištu postoje i one, za koje se slobodno može reći da imaju kvalitet koji se smatra sumnjivim. U zavisnosti od toga koliko je neko ko je u tom prostoru živeo ili radio brinuo o njemu, zavisiće i u kakvom stanju se nalaze vodovodne instalacije.

Međutim, čak i najtrajnije i najkvalitetnije cevi i dodatni delovi, koji se montiraju na njih, vremenom gube na kvalitetu. Naravno da je to sve normalno i da se očekuje, pa u tom smislu treba voditi računa da već prilikom naznaka da je došlo do poteškoća u funkcionisanju bilo kog dela vodovodnog sistema, svakako treba kontaktirati vodoinstalaterski servis i angažovati majstora koji će prvo pregledati vodovodne instalacije, a zatim i ustanoviti gde je došlo do poteškoća u njihovom funkcionisanju i naravno te probleme otkloniti. 

Jedan od najčešćih problema koji se može javiti u kuhinji ili u kupatilu je su oštećeni ventili. Ventili trpe najveći pritisak, pa nije čudno što oni prvi stradaju. Ukoliko su ostali delovi instalacija u redu, vodoinstalateri koje vlasnici li korisnici određenog prostora angažuju će jednostavno ustanoviti u kakvom stanju se konkretni ventil nalazi. Na osnovu te procene će odlučiti da li je potrebno da bude izvršena zamena ventila ili će biti sasvim dovoljno taj ventil bude repariran, odnosno prostim jezikom rečeno popravljen. 

Naravno da je najveći problem ukoliko dođe do oštećenja glavnog ventila. Tada je brza reakcija izuzetno važna, jer u tom slučaju se kvar na glavnom ventilu za vodu može odraziti i na vodovodne instalacije u celini. Ponekad može doći i do pucanja cevi, odnosno do oštećenja na jednom njihovom delu. 

Taj kvar se može svrstati u nešto ozbiljnije, prosto zato što vodoinstalater da bi ustanovio gde je nastao problem, mora da razbije deo pločica na zidu uglavnom, te da utvrdi u kom delu cevi je došlo do oštećenja. 

S obzirom na to da se smatra zahtevnijim kvarom, tada se dovodi u pitanje i u kakvom stanju su vodovodne instalacije u tom prostoru uopšte. Na svu sreću, vodoinstalateri imaju adekvatne alate i znanja, tako da mogu prilično precizno da utvrde u kom delu cevi je došlo do poteškoća u funkcionisanju i naravno da taj kvar otklone. 

Samim tim što je vrlo važno da vodovodne instalacije funkcionišu optimalno, da bi ljudi koji žive ili rade u određenom prostoru mogli da koriste kuhinju ili kupatilu bez ikakvih problema, to svim eventualnim promenama treba posvetiti adekvatnu pažnju i angažovati vodoinstalatera što je moguće pre, kako bi bili izbegnuti potencijalno mnogo veći problemi, koji mogu da izazovu i veće finansijske troškove.