Zamena EK ventila

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Pre nego što budete upoznati sa time da li je dobro da zamena EK ventila bude izvršena samostalno ili da taj posao ipak bude poveren stručnjacima, potrebno je da znate i o kakvom se tačno ventilu radi. 

Poznato je da u kupatilima naročito postoje ventili, koji regulišu dotok vode, odnosno njen pritisak. Isto tako je poznato i da kada dođe do problema u funkcionisanju vodovodnih cevi, prvo se razmišlja o tome da li treba da bude izvršena zamena ventila ili njihova reparacija, odnosno da li se radi o nekom ozbiljnije kvaru. Ali je zapravo mnogo važnije u takvim situacijama na prvom mestu zatvoriti dotok vode u kupatilu, odnosno zatvoriti glavni ventil. Tek posle toga, odnosno nakon što vodoinstalater bude došao, on će vlasniku određene kuće, stana ili poslovnog, te svakog drugog prostora da objasni da li je potrebno u tom prostoru da bude zamenjen ventil ili će biti dovoljno da on bude repariran. 

Upravo zato što niko, ko je nije specijalizovan za vodoinstalaterske usluge i ne bi trebalo da samostalno donosi odluku o tome da li je bolje zameniti ili reparirati bilo koji, pa i EK ventil, važno je kontaktirati u najkraćem mogućem roku izabrani vodoinstalaterski servis, kako bi vodoinstalater izašao na lice mesta. Ovo je naročito važno zato što majstor mora prvo da lično utvrdi o kakvom problemu se radi u konkretnom prostoru, pa da tek posle toga pristupi i rešavanju tog istog problema. 

Šta su EK ventili?

 

Ako pogledate vodokotlić u kupatilu, videćete da sa strane postoji jedan ventil. U pitanju je adapter, koji ima dvostruki navoj i njegova primena jeste da definiše tačku odvoda, odnosno izliva u konkretnom vodokotliću. Upravo to je takozvani EK ventil.

 

Međutim, EK ventili se ne koriste samo na vodokotlićima. Mogu se videti i kao deo slavine, odnosno baterije, a potrebno je ugraditi ih i za mašinu za pranje posuđa, kao i za veš mašinu, te za već spomenuti vodokotlić. 

Važno je naglasiti i to da u okviru svakog EK ventila postoji i jedna ručica. Njena svrha jeste da zatvara protok tečnosti kada je potrebno, a ona se kad god za to postoji razlog, aktivira ručno. 

Na tržištu se mogu naći različiti ventili. Upravo to je vrlo važno kada se vrši zamena EK ventila, jer oni mogu biti sa jednim priključkom ili sa dva. Obično su izrađeni od mesinga ili metala. Naravno da postoje i različiti brendovi, te treba iz tog razloga pozvati prvo vodoinstalatera, kako bi omogućio vlasniku samog prostora da bude upoznat sa tim koji bi tačno EK ventil trebalo da kupi, ako je potrebno da bude izvršena njegova zamena. 

Šta raditi kada curi EK ventil?

 

Ako zaista želite da vodovodni sistem u vašem stanu, odnosno kući ili poslovnom, te bilo kom drugom prostoru funkcioniše besprekorno, onda je vrlo važno da reagujete i na najmanje promene. U principu se zamena EK ventila preporučuje kada dođe do curenja, kako biste na taj način izbegli potencijalnu poplavu u konkretnom prostoru. 

 

Treba znati i to da su svi ventili, pa tako i ovi ventili pod velikim pritiskom neprekidno. A to naravno utiče na njihovo optimalno funkcionisanje, bez obzira koliko da su kvalitetni. Vremenom dolazi do korozije, odnosno do puštanja ventila. 

Ukoliko primetite da se javlja makar i minimalno curenje, gotovo je sigurno da bi trebalo da bude izvršena zamena EK ventila. U određenim slučajevima vodoinstalater može preporučiti reparaciju tog ili bilo kog drugog ventila. Ali da bi to mogao da učini, on svakako mora prvo da poseti predmetni objekat. Tu će precizno utvrditi da li je potrebno da bude izvršena reparacija ili zamena kako takvih ventila, tako i bilo kojih drugog. 

Posebno treba istaći da se ni u kom slučaju ne preporučuje da zamena EK ventila bude izvršena u najkraćem mogućem roku i na najbolji mogući način.

Zamena i reparacija svih ventila 

Pored toga što izabrani vodoinstalater može da izvrši zamenu i pomenutih ventila, nema nikakve sumnje da će on odgovoriti i na zahteve klijenata kada je potrebno da bude izvršena ili reparacija ventila ili njihova zamena. A to se zaista odnosi na sve ventile koji postoje u konkretnom objektu. 

 

Potrebno je da klijentima na umu i to da zamena EK ventila, ali i svih ostalih može da bude izvršena kad god je to potrebno i neophodno. Zapravo se radi o tome da ne samo da postoji dežurni vodoinstalater, nego i mnogi majstori koji se trude da izađu u susret zahtevima klijenata kad god je to potrebno. Pod tim se misli na informaciju da ovi majstori mogu da otklone bilo kakvu poteškoće u funkcionisanju ventila, te da pruže i druge vodoinstalaterske usluge kako u dane vikenda, tako isto i u svako doba dana i noći, te tokom bilo kog državnog praznika. A kada kažemo u toku dana, zapravo mislimo na to da su vodoinstalaterske usluge tog tipa dostupne i nakon završenog radnog vremena konkretnog majstora. Jednostavnije govoreći, kad god klijent ima za tim potrebu, vodoinstalater će nastojati da na njegove zahteve odgovori i to što je moguće pre i naravno maksimalno kvalitetno.

Osim što vodoinstalater može da zameni ili reparira ventile, on je spreman da odgovori na sve zahteve klijenata vezane za ove poslove. Ovo se odnosi na sve vrste ventila koji se nalaze u objektu. Bitno je da klijenti znaju da zamena EK ventila, kao i svih ostalih, može da se obavi kad god je to neophodno.

Pored dežurnog vodoinstalatera, postoje i drugi majstori spremni da izađu u susret klijentima kad god zatreba. Oni su u mogućnosti da reše sve probleme sa ventilima i pruže druge usluge čak i tokom vikenda, noći i praznika. Kada kažemo da su usluge dostupne "u toku dana", podrazumevamo da su dostupne i nakon redovnog radnog vremena. Drugim rečima, vodoinstalater će se potruditi da odgovori na zahteve klijenata što je pre moguće, uz maksimalan kvalitet usluge. Ovo je važno imati na umu, posebno kada se javi hitna situacija ili kada je potrebna brza intervencija.

Vodoinstalateri su obučeni i opremljeni da efikasno obave sve potrebne radove na ventilima. Njihova stručnost i iskustvo omogućavaju im da identifikuju i reše probleme sa ventilima bez odlaganja. Klijenti treba da znaju da mogu da računaju na pouzdane vodoinstalatere koji su tu da im pomognu u svakoj situaciji. Bez obzira na to da li je potrebna zamena, reparacija ili održavanje ventila, vodoinstalateri su spremni da pruže usluge na visokom nivou.

Važno je da klijenti redovno održavaju svoje ventile kako bi izbegli veće probleme u budućnosti. Vodoinstalateri mogu da pruže savete o tome kako održavati ventile u dobrom stanju. Ukoliko dođe do kvara ili curenja ventila, važno je odmah kontaktirati vodoinstalatera kako bi se problem rešio pre nego što prouzrokuje veće štete. Brza reakcija može spasiti klijenta od dodatnih troškova popravki. Vodoinstalateri su obučeni da rade sa svim vrstama ventila i da pronađu efikasno rešenje za svaki problem. Njihovo znanje i veštine omogućavaju im da rade sa ventiima različitih proizvođača i modela.

Pored zamene i reparacije ventila, vodoinstalateri mogu da pruže i druge usluge kao što su popravka slavina, čišćenje odvoda, ili instalacija sanitarija. Takođe, oni mogu da pomognu u rešavanju problema sa vodom kao što su curenje cevi ili nedostatak pritiska. Važno je da klijenti redovno održavaju svoje vodovodne instalacije kako bi izbegli neplanirane kvarove. Redovno održavanje može produžiti vek trajanja instalacija i sprečiti nepotrebne troškove popravki.

Kada se radi o zameni ili reparaciji ventila, vodoinstalateri koriste samo kvalitetne delove i materijale kako bi osigurali dugotrajnost popravki. To im omogućava da pruže pouzdane usluge koje će trajati. Klijenti mogu da se oslone na vodoinstalatere da brzo i efikasno reše probleme sa ventilima i drugim vodovodnim instalacijama. Njihova brza intervencija može sprečiti veće štete i neprijatnosti u domu ili objektu.

Usluga zamene ili reparacije ventila može biti ključna u održavanju funkcionalnosti vodovodnih sistema u domovima, poslovnim prostorima ili javnim objektima. Redovno održavanje može sprečiti nepotrebne kvarove i troškove. Klijenti treba da se obrate pouzdanim vodoinstalaterima kako bi osigurali da njihovi ventili rade ispravno i bez problema. Pouzdani vodoinstalateri imaju potrebno znanje i veštine da pruže visokokvalitetnu uslugu.

Vodoinstalateri su obučeni da rade sa svim vrstama ventila i da pruže sve potrebne usluge vezane za održavanje i popravku vodovodnih sistema. Njihova stručnost omogućava im da efikasno reše probleme sa ventilima i spreče neželjene kvarove. Ukoliko klijent primeti bilo kakve probleme sa ventilima u svom domu ili poslovnom prostoru, važno je odmah kontaktirati vodoinstalatera kako bi se problem rešio što pre. Brza intervencija može sprečiti veće štete i neprijatnosti. Vodoinstalateri su spremni da odgovore na sve zahteve klijenata i da pruže usluge u skladu sa njihovim potrebama. Bez obzira na to da li je potrebna zamena, reparacija ili održavanje ventila, vodoinstalateri su tu da pomognu.