Zamena EK ventila Borča

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ne samo usled dotrajalosti, već i zbog pritiska koji neprekidno trpe, prosto zato što takvu ulogu i imaju u vodovodnom sistemu, ventili se oštećuju i ne mogu više da vrše svoju primarnu funkciju. Da ne bi došlo do toga, valjalo bi na vreme angažovati stručnjake, odnosno profesionalne vodoinstalatere, čija specijalnost je i zamena EK ventila Borča. A kada tu uslugu budu vršili, valjalo bi i da majstori izvrše adekvatnu proveru, te da utvrde da li eventualno u tom objektu postoji još neki ventil koji je oštećen i koji bi trebalo zameniti. 

U slučaju da dođe do velikog pritiska, usled na primer pucanja cevi, najbitnije je zatvoriti glavni ventil i ne paničiti, ukoliko je moguće. S obzirom na to da se EK ventili najčešće koriste na mašinama za posuđe i mašinama za veš, kao i na vodokotlićima, to je najbolje da taj ventil ukućani ili korisnici određenog prostora zavrnu taj ventil, pa onda i glavni, ako je potrebno. Međutim, ponekad se može dogoditi da baš zbog jakog pritiska dođe u tom trenutku do pucanja EK ventila. Obično je tada već kasno da bude izvršena profesionalna zamena EK ventila Borča, pa i ne čudi što iskusni majstori preporučuju da se periodično vrši provera stanja svih, pa i EK ventila, a posebno glavnog. 

Profesionalna zamena EK ventila Borča


Koliko god neko smatrao da može da reši problem dotrajalog ventila u svojoj kući, stanu ili u prostoru neke druge namene, brojni stručnjaci čija specijalnost je i zamena EK ventila Borča, smatraju da se sa time pojedinci ne bi trebalo uopšte igrati.

Najsigurniji način za rešavanje ovog problema jeste angažovanje iskusnih stručnjaka, koji će se pobrinuti da u najkraćem mogućem roku reše problem koji je iskrsao u određenom prostoru. 

Valjalo bi i da tom prilikom vodoinstalateri izvrše sve potrebne provere, odnosno da utvrde da li svi delovi vodovodnog sistema funkcionišu onako kako je predviđeno. Posebno se to odnosi na glavni, ali i na sve ostale ventile. Na taj način će se korisnici tog prostora osigurati od budućih neprijatnih situacija, do kojih dotrajali ventili često dovode.