Zamena EK ventila Voždovac

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

U okviru vodovodnog sistema u bilo kom objektu, nevezano za to da li je on stambeni, poslovni ili je neke druge namene, ventili su ti, koji su uvek pod pritiskom. Posebno oni specijalni, kao što su EK ventili, koji se u većini slučajeva koriste za regulisanje protoka vode na mašini za sudove ili na mašini za veš, te recimo vodokotliću. Ukoliko dođe do bilo kakvih poteškoća sa vodovodnim sistemom, treba najpre zatvoriti taj ventil, a onda po potrebi i glavni, te se obratiti majstorima, koji će otkloniti konkretni problem u najkraćem mogućem roku.

Sve to je zapravo teorijski, dok u praksi celokupna situacija može izgledati sasvim drugačije. Ako se blagovremeno ne izvrši zamena EK ventila Voždovac, pod pretpostavkom da je on dotrajao ili da je iz bilo kog razloga oštećen, najčešće se događa da on ne funkcioniše i to po nepisanom pravilu, upravo onda kada je potrebno. Sve će u principu biti u redu, ukoliko glavni ventil u tom prostoru funkcioniše kako je predviđeno. Ali se ponekad dogodi da i taj ventil „ preskače “, tako da je šteta ne samo neminovna, nego će verovatno biti i prilično velika. 

Vodoinstalateri sa višegodišnjim iskustvom i te kako dobro znaju zbog čega je potrebna redovna provera i po potrebi zamena EK ventila Voždovac, kao i svih drugih ventila u okviru vodovodnog sistema nekog objekta. Ali vlasnici tih objekata, odnosno njihovi korisnici, vrlo često toga nisu svesni sve dok se ne desi neka neprijatna situacija. 

U kojim slučajevima je neophodna zamena EK ventila Voždovac?


Postoje situacije kada vodoinstalateri procene da nije neophodno da u konkretnom slučaju bude izvršena zamena EK ventila Voždovac, već da konkretni ventil može da bude i repariran. Mada, istini za volju, uvek je sigurnija opcija da se ventil, za koji postoji sumnja da je i malo oštećen, jednostavno zameni novim. 

Ipak, uvek je najsigurnije kontaktirati odabrani vodoinstalaterski servis ili vodoinstalatera, koji će na osnovu znanja i iskustva koje ima, izvršiti procenu stanja ne samo EK i ostalih ventila, pa i glavnog, već i celokupnog vodovodnog sistema u tom objektu.