Zamena glavnog ventila za vodu

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Jedino što bilo ko može učiniti ukoliko u nekom stambenom ili poslovnom prostoru dođe do pucanja cevi ili curenja, što preti da izazove polavu u tom objektu, jeste da zatvori glavni ventil. U pitanju je ventil koji služi tome da u momentu prekine dovod vode u određenom stanu, kući, lokalu ili bilo kom drugom objektu, bez obzira koja da mu je namena. 

Naravno, sve to po pretpostavkom da je glavni ventil u funkciji.

Nažalost, ponekad se događa da treba da bude izvršena profesionalna zamena glavnog ventila za vodu, ali vlasnici ili korisnici određenog prostora ne obrate pažnju na to. Tada se javlja još veći problem, koji posredno dovodi i do značajno veće materijalne štete, jer ako taj ventil nije u funkciji, praktično je nemoguće bilo šta preduzeti ako u određenom prostoru dođe do pucanja cevi. 

Treba proveravati na vreme


Iako to mnogi profesionalni i iskusni vodoinstalateri preporučuju, mnogi ljudi ne shvataju ozbiljno da proveru funkcionisanja glavnog ventila za vodu treba vršiti sa vremena na vreme. 

Zapravo tek onda kada dođe do izlivanja vode, vlasnici određenom poslovnog ili stambenog, odnosno prostora apsolutno bilo koje namene, shvate da je bilo potrebno da zamena glavnog ventila za vodu bude izvršena mnogo ranije. Ali je tada već kasno i treba spašavati, ono što se spasti može u datoj situaciji. 

Profesionalna zamena glavnog ventila za vodu


Sasvim je dovoljno sa vremena na vreme baciti pogled na glavni ventil. Ukoliko primetite i jednu kap vode na njemu, preporuka je da kontaktirate odabrani vodoinstalaterski servis i da sa majstorima dogovorite kada će biti izvršena zamena glavnog ventila za vodu.

U određenim slučajevima će oni izvršiti samo reparaciju tog ventila, što je usluga koja se izvršava mnogo brže i koja svakako manje košta nego kada se menja glavni ventil za dovod vode u kupatilu, kuhinji i konkretnom prostoru uopšte. 

Ali da bi bilo koji vodoinstalater mogao da zna da li je potrebno da bude izvršena reparacija ili zamena glavnog ventila za vodu, on neizostavno mora da se upozna sa njegovim stanjem i sa stanjem celokupnog vodovodnog sistema u određenom objektu.

Upravo iz tog razloga mnogobrojni vodoinstalaterski servisi praktikuju da se vodoinstaler sa klijentom i dogovori oko toga kada će taj objekat da poseti, kako bi lično mogao da vidi u kakvom stanju se nalazi glavni ventil. 

Izuzetno je značajno napomenuti i to da su dostupne i hitne intervencije. A s obzirom na to da zamena glavnog ventila za vodu mora biti izvršena u najkraćem mogućem roku, to vodoinstalateri na teren mogu da izađu kad god to klijent bude od njih zahetvao. Zato i ističemo da su dostupne hitne intervencije, tako da će izabrani vodoinstalater da izađe na teren ne samo po završetku radnog vremena, nego i u toku noći. Sve to se ne odnosi samo na radnu sedmicu, odnosno na dane od ponedeljka do petka, nego i na subotu i nedelju, s tim što zamena glavnog ventila za vodu po potrebi može da bude izvršena i u toku bilo kog državnog praznika. 

Podrazumeva se da se hitne intervencije naplaćuju prema drugačijem cenovniku, k oji je obično nešto viši od uobičajenog. U svakom slučaju će na vreme svaki klijent biti obavešten ne samo o tome koliko će da košta zamena glavnog ventila za vodu, nego i o tome koliko izabrani vodoinstalater očekuje da će mu vremena biti potrebno tu uslugu da izvrši.