Zamena gume na wc šolji

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Pojedine situacije u domaćinstvu, ali i u poslovnom prostoru često prođu neopaženo. Jedna od njih jeste i curenje iz wc šolje. Posebno ukoliko kupatilo ili toalet koristi više osoba, kao što je slučaj na primer u kafićima, restoranima ili klubovima, te u fabrikama i na drugim mestima, na kojima je prisutan veći broj korisnika. 

Ipak, kada je u pitanju toalet u stanu ili kući, to se ne događa baš tako često, budući da obično neko od ukućana to ipak primeti koliko – toliko na vreme.

Upravo to je izuzetno značajno za sanaciju kvara i sprečavanje neke veće materijalne štete. U većini slučajeva je sasvim dovoljno da bude izvršena profesionalna zamena gume na wc šolji, pa da konkretni problem bude sa uspehom rešen.

Treba svakako imati na umu i to da izlivanje vode van wc šolje može da ukazuje i na zagušenje kanalizacije. Upravo zato što se ne može sa sigurnošću reći zbog čega dolazi do izlivanja vode, najbitnije je da vlasnik određenog stambenog prostora, to jest nadležno lice u određenom poslovnom prostoru, u najkraćem mogućem roku ostvari kontakt sa zaposlenima u vodoinstalaterskom servisu, kako bi profesionalni vodoinstalater posetio taj objekat i izvršio detekciju kvara, te shodno tome i pristupio njegovoj sanaciji.

Angažovanje stručnih lica je od ključne važnosti


I ako možda neko misli da je zamena gume na wc šolji posao koji uopšte nije zahtevan i da nema potrebe angažovati profesionalce sa iskustvom, valjalo bi da ipak o tome razmisli još jednom.

O čemu se ustvari radi? 

Da bi neko mogao sa uspehom da gumu na tom sanitarnom elementu zameni, tako da on može kasnije da bude bez ikakvih ograničenja korišćen, zahteva se da uz znanje ima i iskustvo u vršenju te usluge. A to isključivo imaju profesionalni vodoinstalateri. 

Zapravo je stvar u tome da ovi majstori najpre moraju da otkriju zbog čega je došlo do izlivanja vode iz wc šolje. Ukoliko je zaista problem u oštećenoj gumi, tada će biti izvršena profesionalna zamena gume na wc šolji u najkraćem mogućem roku i tako će zapravo problem biti rešen.

Međutim, izlivanje vode iz tog sanitarnog elementa može biti pokazatelj i začepljenja kanalizacije. U tom slučaju nema potrebe menjati gumu na wc šolji, već izvršiti profesionalno odgušenje kanalizacije. I upravo zato što se ne može sa sigurnošću tvrditi šta je dovelo do izlivanja vode, potrebno je da profesionalni vodoinstalater poseti taj stambeni, poslovni ili objekat neke druge namene, te da se lično uveri u to o kkavom problemu se radi, odnosno da proceni zbog čega je došlo do izlivanja vode iz wc šolje u tom objektu. U skladu sa time šta će utvrditi nakon pregleda, definisaće i da li treba da bude izvršena zamena gume na wc šolji ili će biti neophodno da izvrši odgušenje kanalizacije.

Ako je u pitanju oštećena guma na wc šolji, pa vodoinstalater proceni da iz tog razloga dolazi do izlivanja, on će taj problem u kratkom roku rešiti. Biće potrebno samo da se oko toga usaglasi sa klijentom, kao i da se sa njim dogovori ko će pribaviti materijal, potreban za izvršenje konkretne usluge. Isto tako će oni precizirati i u kom terminu će u konkretnom prostoru da bude izvršena profesionalna zamena gume na wc šolji. 
Isto se odnosi i na odgušenje kanalizacije, budući da je u pitanju usluga koja ne može da bude izvršena odmah, osim kada su u pitanju hitne intervencije.