Zamena cevi u kuhinji

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Idealno bi bilo prilikom kupovine novog stana ili kuće, odnosno useljavanja u novi poslovni prostor promeniti sve instalacije. Ne samo vodovodne, nego i elektro i kanalizacione. Jedino tako se novi stanari ili korisnici dotičnog prostora mogu osigurati od različitih neprijatnih situacija u budućnosti.

Međutim, poznato je da u praksi to baš i ne funkcioniše na taj način. Mnogi ljudi prilikom preseljenja smatraju da je potpuno nepotrebno da bude izvršena zamena cevi u kuhinji ili u kupatilu, već se teše time da sve u konkretnom prostoru radi.

Neki od njih imaju sreće, pa se dugo godina nakon useljenja zaista ne susretnu sa nekom tako neprijatnom situacijom, kao što je na primer pucanje cevi ili izlivanje kanalizacije. 

Ipak, ima i onih koji baš i nisu takve sreće. Pa vrlo brzo nakon preseljenja, obično onda kada smatraju da su sve učinili što je bilo potrebno, dođe do curenja vode, na primer ili iskakanja osigurača ili izlivanja kanalizacije ili nekih drugih, prilično neprijatnih situacija. Pored toga što jesu zaista neprijatne, te situacije često dovode i do dodatnih troškova.

Treba sve proveriti na vreme


Zato da ne biste zaista došli u tako neprijatnu situaciju, uvek je dobro prilikom useljenja izvršiti sve potrebne provere. Najbolje je kontaktirati odmah majstore, a primarno vodoinstalatera i električara, koji će da izvrše sve neophodne provere. 

Tek na osnovu toga će i biti odlučeno da li je potrebno da bude izvršena zamena elektro instalacija, odnosno zamena cevi u kuhinji ili u kupatilu, te ostale usluge, kako bi konkretni stambeni ili poslovni objekat bio osposobljen za dalje korišćenje, bez ikakve bojazni da će doći do nekih nepredviđenih situacija. 

Profesionalna zamena cevi u kuhinji


Ukoliko prilikom pregleda vodoinstalater bude utvrdio da je potrebno da bude izvršena zamena cevi u kuhinji, najbolje je poslušati ga. S obzirom na to da ima relevantno i znanje i i skustvo, nema nikakve sumnje da će procenu izvršiti na najbolji mogući način. U svakom slučaju je bolje da bude izvršena zamena ili delova ili celih cevi, kako bi na taj način vlasnik ili korisnik konkretnog objekta predupredio eventualne buduće neprijatne situacije, koje mogu da se dogode u slučaju da dođe do curenja iz cevi ili do njihovog pucanja, odnosno do pucanja ventila, na primer. 

Klijenti bi trebalo da znaju i to da se zamena cevi u kuhinji vrši i po hitnom postupku, a ne samo prilikom renoviranja određenog objekta, svejedno da li je u pitanju stambeni, poslovni ili prostor neke druge namene. 

Hitne intrevencije po pozivu klijenata vrše vodoinstalateri kad god je to potrebno. U najkraćem mogućem roku će majstor da izađe na teren, nakon što ga klijent bude kontaktirao putem telefona. Podrazumeva se da će se potruditi da to bude brzo nakon toga, jer curenje vode u kuhinji ili u kupatilu sa razlogom spada u hitne intervencije. Sasvim je svejedno da li zamena cevi u kuhinji treba da bude izvršena u toku bilo kog radnog dana, subotom ili nedeljom, te za vreme nekog državnog praznika, jer će vodoinstalateri i tu i mnoge druge usluge za koje su specijalizovani da izvrše u svako doba ne samo dana, nego i noći, to jest kada god to bude bilo potrebno.