Odgušenje kanalizacije Beograd

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Situacije koje se dogode u stanovima i kućama, a koje iziskuju i angažovanje stručnjaka su, sasvim očekivano svima izuzetno neprijatne.

U to zaista nema nikakve sumnje. Posebno ako domaćin kuće baš i nije vičan za određene poslove, odnosno ako su isključivo u tom trenutku u kući ili stanu pripadnice nežnijeg pola, koje budu i te kako zatečene situacijom.

Možda je i najgora opcija kada se neka neprijatna situacija, vezano za funkcionisanje vodovodnog ili kanalizacionog sistema dogodi u toku noći. I to se odnosi kako na stanove i kuće, tako isto i na sve poslovne objekte.

Ali na svu sreću, na raspolaganju su svima vodoinstalateri, koji će u najkraćem mogućem roku posle dobijenog poziva da po zahtevu izvrše i odgušenje kanalizacije u Beogradu. 

Inače je pravilo da vlasnik stambenog ili poslovnog prostora nakon ostvarenog kontakta sa odabranim majstorom, treba da očekuje da će u narednih sat vremena od tog trenutka vodoinstalater da izađe na teren.

Naravno da će tokom telefonskog razgovora klijent da dobije osnovne informacije o tome koliko će vremena biti neophodno otprilike za izvršenje usluge, kao i koliko će ona koštati. Ali pre toga je njegova obaveza da detaljno informiše majstora o tome koja se poteškoća u funkcionisanju kanalizacionog sistema u tom prostoru dogodila.

Kada bude dobio sve te informacije, majstor koji je specijalizovan za odušenje kanalizacije Beograd će se potruditi da klijenta obavesti kao prvo o tome koliko smatra da će mu biti potrebno vremena da tu uslugu izvrši. Isto tako će ga informisati i o okvirnoj ceni za konkretnu uslugu ili više njih, s tim što će biti istaknuto da je u pitanju okvirna procena. Tačnije, procena na osnovu informacija koje će majstor tom prilikom da dobije od klijenta.

A nakon što majstor bude izašao na teren, odnosno posetio predmetnu nekretninu, on će na osnovu viđenog stanja da precizno informiše klijenta i o svim ostalim detaljima. Svakako se podrazumeva da će tom prilikom vlasnik stambenog ili poslovnog prostora da dobije informacije i o tačnoj ceni za konkretnu uslugu i uopšteno o tome šta je sve potrebno da bude izvršeno, kako bi kanalizacioni sistem opet optimalno funkcionisao. 

S obzirom na to da je odgušenje kanalizacije Beograd vrlo važno izvršiti u što kraćem roku, to klijenti praktično uopšte ne moraju da brinu, zato što vodoinstalateri svoje usluge nude neprekidno. A to zapravo znači da oni mogu izaći na teren ne samo u toku celog dana, nego i u toku cele noći, kao i u tokom radnih dana.

Sem toga, oni usluge za koje su usko specijalizovani pružaju i u dane vikenda, ali i u toku bilo kog državnog praznika.

Odgušenje kanalizacije Beograd - hitne intervencije 

Najvažnije je da izabrani vodoinstalater reaguje što je moguće brže, kako bi odgušenje kanalizacije Beograd bilo izvršeno u što kraćem mogućem roku nakon telefonskog kontakta sa klijentom, to jest sa vlasnikom konkretnog prostora u kome je problem nastao. Sve to će u velikoj meri olakšati i vlasniku tog stana ili poslovnog prostora. Osim toga, brza reakcija vodoinstalatera može sprečiti dalje oštećenje ili komplikacije u kanalizacionom sistemu, što bi moglo dovesti do dodatnih troškova i neugodnosti za vlasnika.

Na osnovu procene majstora će biti odlučeno i da li će odgušenje kanalizacije u tom slučaju da bude izvršeno ručno ili će ipak biti neophodno da ta usluga bude izvršena mašinski. Svakako od nivoa začepljenja će zavisiti i odluka majstora, a samim tim i trajanje izvršenja usluge i cena. Vodoinstalateri obično koriste najsavremeniju opremu i tehnike kako bi što efikasnije rešili problem, uz minimalno ometanje za klijenta. U većini slučajeva, odgušenje kanalizacije može biti izvršeno relativno brzo i efikasno, čime se smanjuje vreme potrebno za popravku i minimalizuje mogućnost daljih komplikacija.

Važno je napomenuti da klijenti mogu imati različite potrebe i zahteve kada je reč o odgušenju kanalizacije, pa je stoga važno da vodoinstalateri budu fleksibilni i prilagode se tim potrebama. To može uključivati pružanje dodatnih saveta o održavanju kanalizacionog sistema kako bi se izbegli budući problemi, kao i mogućnost prilagođavanja rasporeda intervencija kako bi se što bolje uklopili u potrebe klijenta. Uz to, vodoinstalateri često pružaju garanciju na svoje usluge, pružajući dodatni mir i sigurnost klijentima da će problem biti rešen na zadovoljavajući način.

Klijenti takođe mogu imati koristi od redovnog održavanja kanalizacionog sistema kako bi se izbegli problemi sa začepljenjem u budućnosti. Vodoinstalateri Beograd često nude usluge redovnog čišćenja i održavanja kanalizacije, što može produžiti životni vek sistema i smanjiti rizik od hitnih intervencija. Kroz pružanje saveta o pravilnoj upotrebi i održavanju kanalizacije, vodoinstalateri pomažu klijentima da očuvaju funkcionalnost svojih vodovodnih sistema dugoročno, čime se smanjuju potencijalni troškovi popravki i održavanja u budućnosti.

Uzimajući u obzir sve ove faktore, klijenti u potrazi za odgušenjem kanalizacije u Beogradu mogu biti sigurni da će dobiti visokokvalitetnu uslugu koja će im omogućiti normalno funkcionisanje njihovog doma ili poslovnog prostora. Kroz kombinaciju stručnosti, efikasnosti i pristupačnosti, vodoinstalateri Beograd se ističu kao pouzdan izbor za sve vrste problema sa kanalizacijom, pružajući klijentima mir i sigurnost u rešavanju njihovih problema.

Snimanje kanalizacionih cevi 

U zavisnosti od toga o kom stepenu zagušenja se radi, odnosno od toga kakav je problem nastao u konkretnom stanu, kući ili u poslovnom objektu, biće odlučeno i da li je neophodno da bude izvršeno samo ručno ili mašinsko odgušenje kanalizacije Beograd ili je potrebno da bude izvršena i dodatna usluga, koja će u velikoj meri da olakša majstorima odčepljenje kanalizacije. 

 

Dodatna usluga koja se u tom slučaju predlaže klijentima se odnosi na snimanje kanalizacionih cevi mikro kamerama. One imaju za vilj da detektuju u kom delu cevi je došlo do začepljenja, što će majstorima biti i te kako od pomoći dok budu vršili odgušenje kanalizacije Beograd.

Samim tim što se za snimanje kanalizacionih cevi koristi najsavremenija oprema, klijenti će u vrlo kratkom roku da dobiju informaciju o tome gde je problem nastao, a zatim i kako vodoinstalateri smatraju da je najbolje rešiti ga. 

A isključivo na osnovu toga u kakvom stanju se nalaze kanalizacione cevi, odnosno celokupan kanalizacioni sistem u konkretnom objektu, zavisiće i da li će majstor da preporuči kontrolno snimanje kanalizacionih cevi. Zapravo se to preporučuje samo u određenim slučajevima, a na osnovu kontrolnog snimka će biti utvrđeno da li je poteškoća otklonjena i kakvo je stanje cevi u tom trenutku. 

Čišćenje slivnika, odvoda i septičkih jama 


Ukoliko bilo kome bude potrebno, trebalo bi da zna i to da kompanije, koje su specijalizovane za odgušenje kanalizacije Beograd mogu da pruže i druge usluge. A to se prvenstveno odnosi na čišćenje slivnika, zatim na čišćenje odvoda, te na čišćenje i pražnjenje septičkih jama. 

Svakako je važno da klijent prvo odabere koji od ponuđenih majstora mu najviše odgovara, a posle toga i da ostvari kontakt putem navedenog broja telefona i da sa njim precizira sve detalje.

Predviđeno je da putem telefona klijent dobije osnovne informacije o tome koja je cena konkretne usluge i šta je sve potrebno da bude izvršeno tom prilikom, s tim što će kad majstor izađe na teren, dobiti i sve ostale informacije u vezi sa time.

Mašinsko odgušenje kanalizacije


U slučaju kada problem zagušenja ne može da se reši ručnim alatima i vodoinstalater ustanovi da je došlo do težeg zagušenja, primenjuje se invanzivniji pristup i specijalizovane mašine za odgušenje.

Osnovna prednost ovakvog pristupa jeste što se u ovom slučaju radi potpuno odgušenje, pa nakon mašinskog odgušenja cevi ostaju čiste i prohodne. To znači da ne dolazi samo do uklanjanja čepa, već i do potpunog čišćenja cevi.

Veoma čest problem je kada na cevima ostanu naslage, jer one mogu ponovo da dovedu do novog zagušenja veoma brzo, pa nije dovoljno samo otklanjanje čepa, već i potpuno čišćenje cevi. Ponekad se pre mašinskog odgušenja, radi i detekcija, kada nije moguće ustanoviti mesto i stepen zagušenja.

Detekcija se radi uz pomoć specijalnih kamera, koje snimaju cevi i koje na ekranu jasno prikazuju kakvo je stanje u cevima.

Određene kamere daju informacija na osnovu temperature vode u cevima. Kada se detekcija uradi uspešno, može se preći i na samo mašinsko otpušavanje kanalizacije.

Odgušenje kanalizacije pod pritiskom


Jedna od metoda mašinskog odgušenja jeste i odgušenje kanalizacije pod pritiskom. Ova metoda podrazumeva mašinu koja pod jakim pritiskom vode od 250 bari, prodire u cevi i vrši ispiranje cevi i otklanjanje čepa. Kao što smo već naveli, cilj nije samo otklanjanje uzroka koji je doveo do zagušenja, već i čišćenje kompletnih cevi od svih nataloženih naslaga.

U težim slučajevima, kada se radi otpušavanje vertikale u zgradama, koriste se i woma vozila sa svom neopodnom opremom i mašinama za otpušavanje pod pritiskom i rezervoarom za vodu.

Veoma je važno da bilo koji tip odgušenja kanalizacije, bez obzira da li to ručno ili mašinsko odgušenje, radi profesionalni vodoinstalater, sa svom neophodnom
opremom. Odgušenje kanalizacije se najčešće smatra hitnom intervencijom, ukoliko je zagušenje veliko, a za taj tip intervencije možete pozvati vodoinstalatere 24 sata/7 dana u nedelji.

Pored odgušenja pod pritiskom, mašinsko odgušenje može biti i mašinsko odgušenje uz pomoć električne sajle i odgušenje woma vozilom.

Mašinsko otpušavanje kanalizacije


Ukoliko je reč o težem zagušenju, jedino rešenje je mašinsko otpušavanje kanalizacije ali i jedina metoda koja će efikasno rešiti problem. Nekada je ovaj tip intervencije najoptimalnije rešenje, koje se radi u svim težim zagušenjima odvoda.

Mašinsko otpušavanje se radi kod odgušenja wc šolje, odgušenja slivnika, odgušenja kade, odgušenja sudopere. Svi ostaci i voda se slivaju u jednu kanalizaciju, koja zbog previše otpada može brzo da se zapuši. Jedino što možete da uradite kako bi izbegli stalna zagušenja jeste da vodite računa o svojim odvodima.

Pre svega redovno čišćenje wc šolje, sudopere, kade, slivnika i sprečavanje da u slivnik odu ostaci od hrane, kozmetike, dlake, i drugi sastojci koji se ne mogu rastvoriti u vodi.

Ukoliko ne vodite računa o ovim stvarima, i zapostavite svoje odvode, u nekom trenutku će sigurno doći do jakog zagušenja, a tada je mašinsko otpušavanje koje je skuplje i zahtevnije, za vas jedina opcija. 

Ukoliko se ipak nađete u toj situaciji da se voda preliva iz vaših odvoda i da neće da prolazi kroz slivnik ili sporije prolazi, najverovatnije se radi o težem zagušenju.

Zato je potrebno što pre uraditi mašinsko otpušavanje kanalizacije, kako ne bi došlo do oštećenja cevi i kako biste mogli da nastavte da koristite svoje odvode.

Najčešće postavljana pitanja

Koji je najbolji način za odgušenje kanalizacije: ručno, mašinski ili nešto treće ?

Ručno se rade samo manja kućna otpušavanja, dok se za sve ozbiljnije intervenije rade mašinski. Ako je zapušena kanalizacija tj kanalizacione cevi onda je nabolji način Woma vozilo, koje radi otpušavanje pod visokim pritiskom.

Da li postoje preventivne metode da ne dođe do zapušenja kanalizacionih cevi ?

Za sve cevi uvek važi isto pravilo: gledajte da ne bacate i ne prosipate sve što imate u cevi, jer će kad tad taloženjem doći do zagušenja.

Zažto se ljudima i po više puta u istoj godini zapuši i izbija voda iz kanalizacije ?

Bolje je odraditi jednom ali kvalitetno, sa adektvanim mašinama i kako treba odgušenje kanalizacije i pozvati profesionalne majstore, nego raditi više puta i da Vam dolazi bilo ko.

Koliko traje proces odgušenja kanalizacije ?

Ukoliko se radi specijalnim vozilima za otpušavanje kanalizacije , oni to rade pod visokom pritiskom i u zavisnosto od raznih parametara proces čišćenja i odgušenja traje od 15ak minuta do 60 min.