Odgušenje kanalizacije Beograd

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

063/262 242 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Situacije koje se dogode u stanovima i kućama, a koje iziskuju i angažovanje stručnjaka su, sasvim očekivano svima izuzetno neprijatne. U to zaista nema nikakve sumnje. Posebno ako domaćin kuće baš i nije vičan za određene poslove, odnosno ako su isključivo u tom trenutku u kući ili stanu pripadnice nežnijeg pola, koje budu i te kako zatečene situacijom. Možda je i najgora opcija kada se neka neprijatna situacija, vezano za funkcionisanje vodovodnog ili kanalizacionog sistema dogodi u toku noći. I to se odnosi kako na stanove i kuće, tako isto i na sve poslovne objekte.

Ali na svu sreću, na raspolaganju su svima vodoinstalateri, koji će u najkraćem mogućem roku posle dobijenog poziva da po zahtevu izvrše i odgušenje kanalizacije u Beogradu. 

Inače je pravilo da vlasnik stambenog ili poslovnog prostora nakon ostvarenog kontakta sa odabranim majstorom, treba da očekuje da će u narednih sat vremena od tog trenutka vodoinstalater da izađe na teren. Naravno da će tokom telefonskog razgovora klijent da dobije osnovne informacije o tome koliko će vremena biti neophodno otprilike za izvršenje usluge, kao i koliko će ona koštati. Ali pre toga je njegova obaveza da detaljno informiše majstora o tome koja se poteškoća u funkcionisanju kanalizacionog sistema u tom prostoru dogodila. Kada bude dobio sve te informacije, majstor koji je specijalizovan za odušenje kanalizacije Beograd će se potruditi da klijenta obavesti kao prvo o tome koliko smatra da će mu biti potrebno vremena da tu uslugu izvrši. Isto tako će ga informisati i o okvirnoj ceni za konkretnu uslugu ili više njih, s tim što će biti istaknuto da je u pitanju okvirna procena. Tačnije, procena na osnovu informacija koje će majstor tom prilikom da dobije od klijenta.

A nakon što majstor bude izašao na teren, odnosno posetio predmetnu nekretninu, on će na osnovu viđenog stanja da precizno informiše klijenta i o svim ostalim detaljima. Svakako se podrazumeva da će tom prilikom vlasnik stambenog ili poslovnog prostora da dobije informacije i o tačnoj ceni za konkretnu uslugu i uopšteno o tome šta je sve potrebno da bude izvršeno, kako bi kanalizacioni sistem opet optimalno funkcionisao. 

S obzirom na to da je odgušenje kanalizacije Beograd vrlo važno izvršiti u što kraćem roku, to klijenti praktično uopšte ne moraju da brinu, zato što vodoinstalateri svoje usluge nude neprekidno. A to zapravo znači da oni mogu izaći na teren ne samo u toku celog dana, nego i u toku cele noći, kao i u tokom radnih dana. Sem toga, oni usluge za koje su usko specijalizovani pružaju i u dane vikenda, ali i u toku bilo kog državnog praznika.

Odgušenje kanalizacije Beograd - hitne intervencije 


Najvažnije je da izabrani vodoinstalater reaguje što je moguće brže, kako bi odgušenje kanalizacije Beograd bilo izvršeno u što kraćem mogućem roku nakon telefonskog kontakta sa klijentom, to jest sa vlasnikom konkretnog prostora u kome je problem nastao. Sve to će u velikoj meri olakšati i vlasniku tog stana ili poslovnog prostora. 

Na osnovu procene majstora će biti odlučeno i da li će odgušenje kanalizacije u tom slučaju da bude izvršeno ručno ili će ipak biti neophodno da ta usluga bude izvršena mašinski. Svakako od nivoa začepljenja će zavisiti i odluka majstora, a samim tim i trajanje izvršenja usluge i cena. 

Snimanje kanalizacionih cevi 


U zavisnosti od toga o kom stepenu zagušenja se radi, odnosno od toga kakav je problem nastao u konkretnom stanu, kući ili u poslovnom objektu, biće odlučeno i da li je neophodno da bude izvršeno samo ručno ili mašinsko odgušenje kanalizacije Beograd ili je potrebno da bude izvršena i dodatna usluga, koja će u velikoj meri da olakša majstorima odčepljenje kanalizacije. 

Dodatna usluga koja se u tom slučaju predlaže klijentima se odnosi na snimanje kanalizacionih cevi mikro kamerama. One imaju za vilj da detektuju u kom delu cevi je došlo do začepljenja, što će majstorima biti i te kako od pomoći dok budu vršili odgušenje kanalizacije Beograd.

Samim tim što se za snimanje kanalizacionih cevi koristi najsavremenija oprema, klijenti će u vrlo kratkom roku da dobiju informaciju o tome gde je problem nastao, a zatim i kako vodoinstalateri smatraju da je najbolje rešiti ga. 

A isključivo na osnovu toga u kakvom stanju se nalaze kanalizacione cevi, odnosno celokupan kanalizacioni sistem u konkretnom objektu, zavisiće i da li će majstor da preporuči kontrolno snimanje kanalizacionih cevi. Zapravo se to preporučuje samo u određenim slučajevima, a na osnovu kontrolnog snimka će biti utvrđeno da li je poteškoća otklonjena i kakvo je stanje cevi u tom trenutku. 

Čišćenje slivnika, odvoda i septičkih jama 


Ukoliko bilo kome bude potrebno, trebalo bi da zna i to da kompanije, koje su specijalizovane za odgušenje kanalizacije Beograd mogu da pruže i druge usluge. A to se prvenstveno odnosi na čišćenje slivnika, zatim na čišćenje odvoda, te na čišćenje i pražnjenje septičkih jama. 

Svakako je važno da klijent prvo odabere koji od ponuđenih majstora mu najviše odgovara, a posle toga i da ostvari kontakt putem navedenog broja telefona i da sa njim precizira sve detalje. Predviđeno je da putem telefona klijent dobije osnovne informacije o tome koja je cena konkretne usluge i šta je sve potrebno da bude izvršeno tom prilikom, s tim što će kad majstor izađe na teren, dobiti i sve ostale informacije u vezi sa time.

Najčešće postavljana pitanja

Koji je najbolji način za odgušenje kanalizacije: ručno, mašinski ili nešto treće ?

Ručno se rade samo manja kućna otpušavanja, dok se za sve ozbiljnije intervenije rade mašinski. Ako je zapušena kanalizacija tj kanalizacione cevi onda je nabolji način Woma vozilo, koje radi otpušavanje pod visokim pritiskom.

Da li postoje preventivne metode da ne dođe do zapušenja kanalizacionih cevi ?

Za sve cevi uvek važi isto pravilo: gledajte da ne bacate i ne prosipate sve što imate u cevi, jer će kad tad taloženjem doći do zagušenja.

Zažto se ljudima i po više puta u istoj godini zapuši i izbija voda iz kanalizacije ?

Bolje je odraditi jednom ali kvalitetno, sa adektvanim mašinama i kako treba odgušenje kanalizacije i pozvati profesionalne majstore, nego raditi više puta i da Vam dolazi bilo ko.

Koliko traje proces odgušenja kanalizacije ?

Ukoliko se radi specijalnim vozilima za otpušavanje kanalizacije , oni to rade pod visokom pritiskom i u zavisnosto od raznih parametara proces čišćenja i odgušenja traje od 15ak minuta do 60 min.