Sečenje kade

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ugradnja kade sama po sebi se smatra zahtevnom, a posebno ako se radi o loše odbranom modelu tog sanitarnog elementa. U tom slučaju se najčešće problem javlja ukoliko klijent kupi kada čije su dimenzije znatno veće od samog prostora, tako da je praktično nemoguće u taj prostor da bude ugrađena. 

Na svu sreću, uvek postoji mogućnost da čak i kada većih dimenzija ipak bude ugrađena u konkretni prostor, jer vodoinstalateri imaju način da čak i taj problem sa uspehom reše.

Najčešći razlog zbog koga se od vodoinstalatera zahteva da izvrše sečenje kade jeste ako će taj sanitarni element da koriste osobe, koje su teže pokretne. U tom slučaju se oblik kade, odnosno dimenzije maksimalno prilagođavaju potrebama korisnika. 

Isto tako se može dogoditi da klijent ne odabere adekvatnu kadu, tako da se ona ne može uklopiti u konkretni prostor. Takođe se i u tim situacijama se vrši sečenje kade, ali je uvek dobro da klijent pre kupovine tog sanitarnog elementa zatraži mišljenje stručnjaka. I ne misli se samo na dimenzije, nego i na oblik kade, odnosno na model, kako bi ona mogla da se uklopi na najbolji način u konkretni prostor. 

Sečenje kade moraju izvršiti profesionalce 


Ovo je jedna od onih usluga, koju ni u kom slučaju ne mogu izvršiti vlasnici konkretnog prostora ili ljudi koji se time ne bave profesionalno. Ne samo zato što nemaju adekvatan alat, već i zato što za sečenje kade mora vodoinstalater imati i iskustvo, ali i adekvatno znanje, jer ako se dogodi da pogreši, tu grešku ne može ispraviti, osim ako ne kupi novi sanitarni elemenat. A to se definitivno nikome ne isplati, pa je iz tog razloga potrebno da isključivo iskusni i profesionalni vodoinstalater bude angažovan ukoliko je potrebno da bude izvršeno sečenje kade. 

Potrebno je da klijent kontaktira izabrani vodoinstalaterski servis, ukoliko postoji razlog da bude izvršena ta usluga. Tada je vodoinstalater na raspolaganju klijentu da izađe na teren i da prvo ustanovi šta je sve potrebno da učini kako bi kadu željenih dimenzija i izabrani model montirao u konkretnom prostoru. 

Ukoliko se sečenje kade zahteva zato što će je koristiti osoba koja je slabije pokretna, važno je da ona u potpunosti bude prilagođena potrebama korisnika. Iz tog razloga je dobro da klijent kontaktira prvo vodoinstalatera i sa njim porazgovara o tome koji model bi trebalo da izabere, kako ne bi imao nikakvih poteškoća u daljem korišćenju. Isto to se odnosi i na situacije kada se sečenje kade zahteva zbog dimenzija samog kupatila.

Međutim, baš zato što na tržištu postoje zaista brojni modeli tog sanitarnog elementa, obično klijent koji pažljivo odabere ne mora da angažuje stručnjaka da bi kada bila montirana u malom prostoru, odnosno da bi bila isečena kako bi stala u konkretno kupatilo. Ali se podrazumeva da za montažu kade definitivno treba angažovati stručno lice, koje ima dovoljno iskustva i koje će tu uslugu izvršiti u najkraćem mogućem roku i naravno maksimalno profesionalno. 

Ako ste do sada i razmišljali o tome da sečenje kade izvršite samostalno, sada je pravi trenutak da na to ne mislite, već da odaberete vodoinstalaterski servis, odnosno majstora koji će to učiniti profesionalno i omogućiti vam da koristite kadu na najbolji mogući način.