Silikoniranje kade i tuš kabine protiv buđi

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Sve i ako kadu ili tuš kabinu održavate onako kako je potrebno, te redovno skidate buđ koja se pojavljuje, često se događa da to nije moguće da učinite sa potpunim uspehom. U principu, na tržištu postoje brojna hemijska sredstva, koja se koriste upravo za uklanjanje buđi sa kade i tuš kabine, ali njihov efekat izostaje ako se zaista ne koriste redovno i pravilno. 

Ako ćemo iskreno da priznamo, koliko god da je neka domaćica vredna, ona prosto nije u mogućnosti da baš svaki put primenjuje odgovarajuća hemijska sredstva, pa će samim tim vremenom da se i na tuš kabini i na kadi javi određena količina buđi. 

Kako ukloniti buđ sa kade ili tuš kabine?


Ne postoji univerzalni recept za uklanjanje buđi sa tuš kabine i kade, odnosno sa različitih sanitarnih elemenata. Praktično, jedino što pomaže jeste silikoniranje kade i tuš kabine protiv buđi, ali mnogi ljudi su skloni da prvo pokušavaju različitim kemijskim sredstvima da taj problem reše. 

Međutim, kada shvate da im neće baš puno pomoći to što redovno koriste različite hemijska ili prirodna sredstva protiv buđi, onda će verovatno da razmisle i o upotrebi silikona sa ciljem zaštite kade ili tuš kabine od te vrlo neprijatne pojave. 

Naravno da zvuči vrlo jednostavno izvršenje te usluge, pa mnogi misle da mogu samostalno i da je izvrše, te smatraju da vodoinstalateri nema potrebe u tom slučaju da budu angažovani. Međutim, ako malo razmisle, shvatiće i zbog čega je bolje da profesionalni vodoinstalater izvrši silikoniranje kade i tuš kabine protiv buđi. Ne zato što on ima neki poseban silikon, nego zato što postoji način da pre toga bude buđ u potpunosti očišćena, pa tek onda na čistu površinu stavljen silikon. Zapravo je to ujedno i jedini način da se ovaj problem reši na trajnoj bazi. 

A ono što će saznati klijenti kada vodoinstalater bude vršio tu uslugu jeste da silikon vremenom gubi na svom kvalitetu. To znači ne samo da menja boju, nego i da može popustiti, što će opet vremenom dovesti do pojave buđi. S obzirom na to da vodoinstalateri koji su specijalizovani za silikoniranje kade i tuš kabine protiv buđi koriste najsavremenija sredstva, to oni klijentima pružaju i garanciju u određenom periodu nakon izvršenja konkretne usluge.

Uz to se podrazumeva i da će svakako preporuči klijentima da izvrše zamenu silikona nakon određenog vremena, ako žele zaista da u potpunosti problem sa pojavom buđi na kadi ili tuš kabini reše.

Najbitnije je imati na umu i to da svako od nas u principu može da postavi silikon na kadu ili tuš kabinu protiv buđi. Ali razlog zbog koga se uvek preporučuje da to učini vodoinstalater je vezan za trajnost sredstva protiv buđi. Naime, vodoinstalater kji ima adekvatno iskustvo, uzevši u obzir da silikoniranje kade i tuš kabine protiv buđi i vrši relativno često, znaće i kako da najpre očistiti buđ, a zatim i da postavi silikon tako da on ne popušta, to jest da problem bude koliko - toliko trajno rešen.

U svakom slučaju, bez obzira da li će vlasnik određenog prostora ili vodoinstalater biti angažovani za izvršenje te usluge, nema nikakve sumnje da će vremenom biti potrebno da silikon bude zamenjen. A isključivo od toga koliko se kada i tuš kabina često koriste i na koji način, odnosno kako je postavljen silikon i koja je vrsta silikona korišćena će zavisiti i koliko često bi trebalo da bude menjan.