Lepljenje wc šolje silikonom

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kako se kupatilo i kuhinja u različitim prostorima svakodnevno koriste, tako vremenom dolazi i do njihovog habanja, odnosno do različitih oštećenja. 

Jedan od najčešćih problema koji se može videti u kupatilu jeste kada git koji se nalazi oko wc šolje vremenom propadne, što je sasvim očekivano, pa se događa da se javlja curenje vode iz wc šolje. A to se takođe može dogoditi i ukoliko dođe do oštećenja gume na wc šolji. 

Zašto je važno da wc šolja bude dobro pričvršćena?


Podrazumeva se da svako od nas želi da sanitarni elementi u kupatilu, odnosno sudopera i svi ostali elementi u kuhinji, ali i u celom stanu funkcionišu besprekorno. Ali kako vreme odmiče i kako se svi ti elementi koriste, neki pažljivije, neki manje pažljivo, normalno je što vremenom dolazi i do njihovog oštećenja.

Sve je to sasvim i očekivano, ali da bi se sprečila eventualno veća šteta, potrebno je obratiti pažnju na čak i male znake problema čim se oni jave. 

Nažalost, mnogi od nas nisu skloni da primete da se oko šolje javlja po nekoliko kapi vode danima, a možda i mesecima. Neko pomisli da nema potrebe da se vrši lepljenje wc šolje silikonom ili zamena gume na wc šolji, jer je to voda koja se jednostavno pojavila. Međutim, kada shvate da nakon određenog perioda količina te vode biva samo veća, onda nastaje i veći problem. A da su se na vreme javili majstorima, oni bi izašli na teren vrlo brzo konkretni problem i rešili. 

Dakle, da biste izbegli mnogo veću štetu, potrebno je da čim primetite da se oko wc šolje stvara određena količina vode kontaktirate izabrani vodoinstalaterski servis. Profesionalni vodoinstalateri koji imaju sasvim dovoljno iskustva, ali naravno i znanja, izlaze što je moguće pre nakon što ih kontaktirate i vrše ili lepljenje wc šolje silikonom ili zamenu gume, odnosno popravljaju wc šolju i osposobljavaju je za dalje korišćenje. 

Ovo je upravo jedna od usluga, koju mogu izvršiti i domaćini. Ipak, ako niste sigurni kako bi to trebalo učiniti, uvek je bolje da vodoinstalateri to učine umesto vas, prosto zato što ćete dobiti i garancije za izvršene usluge. 

Obično kada se vrši lepljenje wc šolje silikonom od strane profesionalnih vodoinstalatera, onda nema potrebe da pomeraju wc šolju, već će to učiniti bez ikakvih dodatnih usluga. U većini slučajeva oni tada koriste specijalni silikonski git. Na taj način, međutim, konkretni problem ne rešavaju na dugoročnom nivou, jer je poznato da će i silikon vremenom popustiti. Upravo zato je važno voditi računa o tome da čim se primeti bio bilo kakav problem sa eventualnim izlivanjem vode oko wc šolje, bude kontaktiran odabrani vodoinstalaterski servis. A kada vodoinstalater bude posetio vašu kuću ili stan, odnosno bilo drugi objekat, te ustanovio zbog čega je zapravo došlo do pojave vode oko wc šolje, on će moći i da odluči o tome da li je dovoljno izvršiti lepljenje wc šolje silikonom ili će možda biti potrebno da bude izvršena zamena gume na wc šolji. 

Bez ikakve sumnje će ovaj majstor, zahvaljujući svom znanju i iskustvu, najpre utvrditi gde je problem nastao, a onda će da naravno i rešiti na najbolji mogući način. Uz sve to, klijenti će dobiti neophodne garancije na izvršene usluge, tako da mogu biti potpuno rasterećeni u budućnosti.