Lepljenje wc šolje silikonom

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kako se kupatilo i kuhinja u različitim prostorima svakodnevno koriste, tako vremenom dolazi i do njihovog habanja, odnosno do različitih oštećenja. 

Jedan od najčešćih problema koji se može videti u kupatilu jeste kada git koji se nalazi oko wc šolje vremenom propadne, što je sasvim očekivano, pa se događa da se javlja curenje vode iz wc šolje. A to se takođe može dogoditi i ukoliko dođe do oštećenja gume na wc šolji. 

Osim problema sa curenjem vode iz wc šolje, često dolazi i do problema sa slavinama. Slavine koje cure ne samo da mogu prouzrokovati nepotrebno trošenje vode, već i stvaranje neprijatnih fleka od kamenca. Vremenom, ovo može dovesti do ozbiljnijih oštećenja na umivaonicima i kadama, pa čak i do pojave buđi. Redovno održavanje i zamena oštećenih delova mogu sprečiti ove neprijatnosti.

U kuhinji, česti problemi uključuju začepljene odvode i curenje ispod sudopera. Ostaci hrane i masnoće se lako nakupljaju u odvodima, stvarajući blokade koje otežavaju protok vode. Redovno čišćenje odvoda specijalnim sredstvima može pomoći u prevenciji ovih problema. Takođe, provera stanja cevi ispod sudopera može sprečiti veće kvarove.

Kuhinjske slavine takođe zahtevaju pažnju. Ukoliko primetite curenje ili slab pritisak vode, to može biti znak da je potrebno zameniti kertridž ili drugi unutrašnji deo slavine. Pravovremena zamena delova produžava vek trajanja slavine i sprečava veće kvarove.

Još jedan problem koji se često javlja u kuhinji jeste neispravan rad aparata kao što su mašina za pranje sudova ili frižider. Redovno održavanje ovih uređaja, kao što je čišćenje filtera i proveravanje stanja brtvila, može značajno smanjiti rizik od kvarova i produžiti njihov radni vek.

U kupatilima, osim wc šolje i slavina, tuš kabine i kade su takođe sklone habanju. Gumene zaptivke na vratima tuš kabine mogu vremenom oslabiti i dozvoliti vodi da curi na pod, što može dovesti do oštećenja poda i stvaranja buđi. Redovno proveravanje i zamena ovih zaptivki mogu sprečiti ozbiljnije probleme.

Pored toga, često se zanemaruje stanje pločica i fugni u kupatilu. Pločice koje su napukle ili oštećene mogu omogućiti vodi da prodre ispod površine, što može dovesti do oštećenja zidova i podova. Redovna inspekcija i zamena oštećenih pločica i fugni su neophodni za održavanje integriteta kupatila.

U oba prostora, ventilacija igra ključnu ulogu u sprečavanju vlage i buđi. Neispravni ventilatori ili nedostatak adekvatne ventilacije mogu prouzrokovati nakupljanje vlage, što stvara idealne uslove za rast buđi. Redovno proveravanje i održavanje ventilacionih sistema mogu značajno smanjiti rizik od ovih problema.

Pored redovnog održavanja, renoviranje kuhinje i kupatila može biti neophodno nakon određenog vremena kako bi se osiguralo da svi elementi funkcionišu ispravno i da su u skladu sa modernim standardima. Prilikom renoviranja, važno je angažovati kvalifikovane profesionalce koji će osigurati da sve bude urađeno prema najvišim standardima.

Takođe, izbor kvalitetnih materijala i opreme tokom renoviranja može značajno smanjiti potrebu za budućim popravkama. Materijali otporni na vlagu i habanje, kao i energetski efikasni uređaji, dugoročno će smanjiti troškove održavanja i račune za energiju.

Ne treba zaboraviti ni na estetski aspekt. Modernizacija kuhinje i kupatila može povećati vrednost nekretnine i učiniti je privlačnijom potencijalnim kupcima. Savremeni dizajn i funkcionalna rešenja mogu značajno poboljšati kvalitet života i zadovoljstvo korišćenjem ovih prostora.

Na kraju, redovno održavanje i pažnja prema detaljima ključni su za dugovečnost i funkcionalnost kupatila i kuhinje. Investicija u kvalitetno održavanje i pravovremene popravke ne samo da će osigurati dugotrajnost ovih prostora, već će i doprineti vašem komforu i zadovoljstvu.

Zašto je važno da wc šolja bude dobro pričvršćena?

Podrazumeva se da svako od nas želi da sanitarni elementi u kupatilu, odnosno sudopera i svi ostali elementi u kuhinji, ali i u celom stanu funkcionišu besprekorno. Ali kako vreme odmiče i kako se svi ti elementi koriste, neki pažljivije, neki manje pažljivo, normalno je što vremenom dolazi i do njihovog oštećenja.

Sve je to sasvim i očekivano, ali da bi se sprečila eventualno veća šteta, potrebno je obratiti pažnju na čak i male znake problema čim se oni jave. 

Nažalost, mnogi od nas nisu skloni da primete da se oko šolje javlja po nekoliko kapi vode danima, a možda i mesecima. Neko pomisli da nema potrebe da se vrši lepljenje wc šolje silikonom ili zamena gume na wc šolji, jer je to voda koja se jednostavno pojavila. Međutim, kada shvate da nakon određenog perioda količina te vode biva samo veća, onda nastaje i veći problem. A da su se na vreme javili majstorima, oni bi izašli na teren vrlo brzo konkretni problem i rešili. 

Dakle, da biste izbegli mnogo veću štetu, potrebno je da čim primetite da se oko wc šolje stvara određena količina vode kontaktirate izabrani vodoinstalaterski servis. Profesionalni vodoinstalateri koji imaju sasvim dovoljno iskustva, ali naravno i znanja, izlaze što je moguće pre nakon što ih kontaktirate i vrše ili lepljenje wc šolje silikonom ili zamenu gume, odnosno popravljaju wc šolju i osposobljavaju je za dalje korišćenje. 

Ovo je upravo jedna od usluga, koju mogu izvršiti i domaćini. Ipak, ako niste sigurni kako bi to trebalo učiniti, uvek je bolje da vodoinstalateri to učine umesto vas, prosto zato što ćete dobiti i garancije za izvršene usluge. 

Obično kada se vrši lepljenje wc šolje silikonom od strane profesionalnih vodoinstalatera, onda nema potrebe da pomeraju wc šolju, već će to učiniti bez ikakvih dodatnih usluga. U većini slučajeva oni tada koriste specijalni silikonski git. Na taj način, međutim, konkretni problem ne rešavaju na dugoročnom nivou, jer je poznato da će i silikon vremenom popustiti. Upravo zato je važno voditi računa o tome da čim se primeti bio bilo kakav problem sa eventualnim izlivanjem vode oko wc šolje, bude kontaktiran odabrani vodoinstalaterski servis. A kada vodoinstalater bude posetio vašu kuću ili stan, odnosno bilo drugi objekat, te ustanovio zbog čega je zapravo došlo do pojave vode oko wc šolje, on će moći i da odluči o tome da li je dovoljno izvršiti lepljenje wc šolje silikonom ili će možda biti potrebno da bude izvršena zamena gume na wc šolji. 

Bez ikakve sumnje će ovaj majstor, zahvaljujući svom znanju i iskustvu, najpre utvrditi gde je problem nastao, a onda će da naravno i rešiti na najbolji mogući način. Uz sve to, klijenti će dobiti neophodne garancije na izvršene usluge, tako da mogu biti potpuno rasterećeni u budućnosti.