Kanalizacija

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Podrazumeva se da svi vlasnici stambenih prostora, ali i nadležni u poslovnim prostorijama i te kako brinu oko toga da sve funkcioniše optimalno. Ukoliko na primer vodovodni sistem ili kanalizacioni, odnosno elektro sistem ne funkcioniše, to svakako utiče na apsolutno sve koji u tom prostoru borave ili rade.

Iz tog razloga jeste važno da vodovod i kanalizacija funkcionišu optimalno, kao i elektro sistem, pa se i očekuje da o tome vode računa ukućani, odnosno ljudi koji taj prostor koriste.

Šta kada kanalizacija ne funkcioniše?


Postoje situacije čak i ako svi koji u određenom prostoru borave vode računa o načinu korišćenja svih sistema u određenom prostoru, da jednostavno dođe do poteškoća u njihovom radu.

Naravno da nikome to nije prijatno, te se svi trude da konkretni problem reše u najkraćem mogućem roku. A u tome im isključivo mogu pomoći ili vodoinstalateri ili električari, koji će vrlo brzo posle dobijenog poziva od strane klijenta da izađu na teren i potrude se zaista da konkretni problem otklone što je moguće pre.

Ukoliko dođe do problema u funkcionisanju kanalizacionog sistema, potrebno je kontaktirati najpre izabranog vodoinstalatera, kako bi izašao na teren i određeni problem otklonio.

Kada je u pitanju kanalizacija, najčešće dolazi do zagušenja, tako da je potrebno primeniti ručno ili mašinsko odgušenje kanalizacije. A koja od tih usluga će biti primenjena u konkretnom slučaju zavisi ne samo od toga koliki je nivo začepljenja, nego i od toga u kom delu cevi je do njega došlo.

Da pojasnimo, ako je do zagušenja došlo u delu cevi koji je bliži odvodu, sva je prilika da će vodoinstalater da izvrši ručno odgušenje kanalizacije. Tom prilikom on koristi ručnu sajlu, koja mu omogućuje da dopre do mesta na kome je došlo do začepljenja.

Međutim, postoje situacije koje su prilično nezgodne, a kada kanalizacija ne funkcioniše zato što je do začepljenja došla na mestu, koje nije tako lako dostupno.

Naime, vodoinstalater u tom slučaju ne može uz pomoć ručne sajle da pristupi problematičnom mestu, pa će najverovatnije da izvrši mašinsko odgušenje kanalizacije. Potrebno je da tada koristi specijalna vozila, uz čiju primenu se vrši odgušenje kanalizacije pod pritiskom.

Ako vodoinstalater bude smatrao da je to potrebno da bi kanalizacija u konkretnom objektu i ubuduće funkcionisala besprekorno, on će preporučiti klijentima da bude izvršeno snimanje kanalizacionog sistema uz pomoć mikro kamera.

Vrlo je važno napomenuti da ta usluga ima isključivo dijagnostičku funkciju na prvom mestu, prosto zato što vodoinstalater zahvaljujući snimanju kanalizacionog sistema ima mogućnost da uvidi u kakvom stanju se cevi nalaze, odnosno da mnogo jednostavnije i brže otkrije gde je zapravo došlo do začepljenja i da taj problem otkloni u potpunosti.

Naravno da može biti izvršeno i kontrolno snimanje kanalizacionog sistema. U većini slučajeva se ta usluga vrši onda kada vodoinstalater nije siguran da je kanalizacija u potpunosti odgušena, odnosno kada želi da proveri da li ona funkcioniše na način koji je propisan.

Takođe se podrazumeva da vodoinstalateri mogu na zahtev klijenata da izvrše i čišćenje septičkih jama, zatim odvoženje otpada na deponiju, ali i mnoge druge usluge.

Osim uobičajenih vodoinstalaterskih usluga, vodoinstalater može po zahtevu klijenata da izvrši i čišćenje slivnika, odnosno čišćenje svih vrsta odvoda, te sve ostale usluge koji imaju za cilj da se vodovodni i kanalizacioni sistem u konkretnom objektu osposobe za buduće nesmetano funkcionisanje.