Popravka vodokotlića

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis Aqua Stil

063/55 45 35 011/26 44 444 Beograd
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Sanitarni element na kome se odmah vidi da li funkcioniše kako bi trebalo ili ne svakako je vodokotlić. Obično se događa da voda iz njega preliva ili da ne može da se zaustavi, pa tada ljudi primete da nešto nije u redu. 

U principu popravka vodokotlića nije naročito zahtevan posao, ali je uvek najbolja opcija da bude prepušteno njegovo izvršenje stručnjacima. Ne zato što vlasnici određenog stambenog ili poslovnog prostora nisu u mogućnosti da taj problem reše, nego zato što nemaju dovoljno iskustva i znanja, te ako nešto krene po zlu neće moći da se snađu. Sa druge strane, vodoinstalateri tu uslugu vrše često i stekli su dovoljno iskustva da mogu čak i neki ozbiljniji problem koji se može javiti tom prilikom, da reše sa uspehom. 

Profesionalna popravka vodokotlića 


Samim tim što često vrše ovu uslugu, vodoinstalateri su imali prilike da se upoznaju ne samo sa funkcionisanjem različitih modela ovog sanitarnog elementa, nego i sa različitim kvarovima koji se događaju. A to podrazumeva da za njih popravka vodokotlića uopšte ne može da se smatra zahtevnim poslom. Ipak, potrebno je da osoba koja to radi ima dovoljno znanja, te da je upoznata sa time kako konkretni vodokotlić funkcioniše i šta je to što pravi problem. U većini slučajeva se menja plovak na vodokotliću, mada postoje situacije kada je potrebno da bude izvršena i zamena zvona na vodokotliću. 

Međutim, da bi vodoinstalater bio siguran da će popravka vodokotlića biti uspešna, on prvo mora da vidi kako funkcioniše taj sanitarni element. Tačnije on će na osnovu toga da li se voda preliva ili odliva, odnosno da li postoji neki drugi problem u funkcionisanju vodokotlića da utvrdi i šta je potrebno da bude zamenjeno ili popravljeno. 

Uzevši u obzir da neispravan vodokotlić u bilo kom prostoru može da utiče na kvalitet života i rada osoba koje koriste taj prostor, vodoinstalateri mogu da izvrše po pozivu i hitne intervencije. Zapravo oni mogu da izađu na teren nakon završenog radnog vremena, sasvim svejedno da li je u pitanju radni dan ili vikend. Isto tako popravka vodokotlića po zahtevu klijenata može da bude izvršena i u toku noći, odnosno za vreme bilo kog državnog praznika. Praktično govoreći, kad god to klijent bude zahtevao, odnosno kada bude bilo potrebno, vodoinstalater nastoji da što je moguće pre poseti predmetni objekat i da vidi u kakvom stanju se nalazi vodokotlić, odnosno da proceni šta je potrebno učiniti da bi on bio osposobljen za dalji rad. 

U slučaju da vodoinstalater donese odluku da je potrebno da bude izvršena zamena plovka ili zamena zvona na vodokotliću, obaveza je klijenta da taj rezervni deo pribavi. Naravno, u zavisnosti od dogovora između majstora i klijenta, taj deo može dostaviti i vodoinstalater, ali pravilo je da to ipak čini klijent. Ipak, da bi majstor izašao u susret zahtevima klijenta maksimalno, on će se potruditi i da obezbedi taj deo ako klijent to ne može. U svakom slučaju je važno da on poseti predmetni objekat i da ustanovi kako bi trebalo da bude izvršena popravka vodokotlića, pa da se o svemu tome sa klijentom precizno i dogovori.