Zamena ventila u zidu

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Postoje situacije koje se dogode u stanu ili kući, odnosno u poslovnom ili u prostoru bilo koje druge namene, kada je neophodna izuzetno brza reakcija. Zapravo je najbitnije da vlasnik određenog prostora ili nadležno lice reaguje kako bi trebalo, posebno ako dođe do izlivanja kanalizacije ili do pucanja cevi, odnosno oštećenja ventila. 

Pre nego što bude izvršena profesionalna zamena ventila u zidu, odnosno angažovan vodoinstalater koji će taj posao izvršiti u najkraćem mogućem roku, potrebno je da neko isključi glavni ventil. Odmah posle toga bi trebalo kontaktirati odbrani vodoinstalaterski servis, kako bi majstori izašli na teren što je moguće brže i taj problem rešili, te kupatilo ili kuhinju osposobili za dalji nesmetani rad. 

Bitno je reagovati što je brže moguće 


Da bi šteta bila što manja, budući da oštećeni ventili mogu i te kako veliku štetu da načine, potrebno je brzo reagovati. Tačnije, očekuje se da pre nego što bude izvršena zamena ventila u zidu, prvo i osnovno bude zatvoren glavni ventil, odnosno onemogućen dotok vode. 

Upravo to će donekle smanjiti obim štete, a odmah zatim je neophodno kontaktirati odabrani vodoinstalaterski servis. Podrazumeva se da nakon što vodoinstalater bude dobio informaciju od klijenta o tome šta se desilo u konkretnom prostoru, bez obzira da li je u pitanju kuhinja ili kupatilo, te sasvim svejedno koji prostor je u pitanju i gde se nalazi, on će se sa klijentom dogovoriti o tome kada može da izađe na teren. 

Treba imati na umu svakako i to da zamena ventila u zidu spada u hitne intervencije. A to znači da vodoinstalateri na teren u tom slučaju mogu izaći kad god ih klijent bude kontaktirao. Naime, hitne intervencije se vrše kako u bilo koje doba dana i noći, tako isto i subotom i nedeljom, odnosno kad god je bilo koji državni praznik. Dakle, brza reakcija majstora se podrazumeva u tom slučaju. 

Možda i nije neophodna zamena ventila u zidu 


Postoji situacija kada vodoinstalateri na osnovu procene stanja na terenu donesu odluku da nije neophodna zamena ventila u zidu, već da je dovoljno da izvrše njegovu reparaciju. Istini za volju, vodoinstalater se ipak radije odlučuje da potpuno promeni taj deo, kako bi celokupan vodovodni sistem bio osposobljen za dalji nesmetani rad i da bi on bio siguran da neće doći do različitih oštećenja u relativno bliskom periodu. 

Naime, nakon što bude izvršena zamena ventila u zidu, on će funkcionisati besprekorno, odnosno potpuno isto kao i pre, pa će na taj način je vlasnik određenog prostora da bude rasterećen i neće brinuti o tome da li će doći do bilo kakvih problema u narednom periodu. Ali ako vodoinstalater na osnovu procene stanja na terenu bude doneo odluku da će biti dovoljno da bude izvršena samo reparacija ventila, on će svakako to i preporučiti klijentu. 

No, za bilo koju opciju od navedenih da se odluči, svrha njegovog izlaska na teren jeste da osposobi vodovodni sistem u određenom stanu, kući i poslovnom ili ma kom drugom prostoru za dalje nesmetano korišćenje. Upravo zato će voditi računa o tome da proceni da li je bolje da bude izvršena zamena ventila u zidu ili eventualno njegova reparacija.