Odgušenje kuhinjske vertikale

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ako pitate bilo koju domaćicu koja joj je najneprijatnija situacija, koju je doživela u svojoj kući, onda je gotovo sigurno trenutak kada je shvatila da je odvod na sudoperi začepljen i da mora biti angažovan stručnjak, kako bi taj problem bio sa uspehom otklonen. Možda to zvuči preterano, ali onaj ko nije doživeo tako neprijatnu situaciju, ne zna zapravo koliko ona jeste neprijatna.

Na svu sreću, vodoinstalateri vrše i odgušenje kuhinjske vertikale i to kako u toku svog radnog vremena, tako isto i kao hitne intervencije. Sve to znači da ljudi mogu da budu potpuno rastrećeni, jer kad god bude došlo do problema u funkcionisanju odvoda na sudoperi, majstori mogu u najkraćem mogućem roku da taj problem reše sa uspehom.

Da naglasimo odmah, da ne bi bilo nikakve zabune, pojam hitne intervencije podrazumeva izvršenje ovih usluga kad god to klijent zahteva. Da li će to biti odmah nakon završenog radnog vremena ovog majstora ili u toku noći, te subotom, nedeljom ili tokom državnog praznika, nije toliko važno, već je važno da će u najkraćem mogućem roku majstor izvršiti profesionalno odgušenje kuhinjske vertikale. Svakako se hitne intervencije naplaćuju prema drugačijem cenovniku od uobičajenog, pa se podrazumeva da će na vreme svaki klijent i o tome da bude obavešten precizno.

Ručno odgušenje kuhinjske vertikale 


Da bi majstori mogli da utvrde kako će izvršiti ovu uslugu, odnosno da li će u konkretnom prostoru biti izvršeno ručno odgušenje kuhinjske vertikale, to jest uz korišćenje čelične sajle ili će ta usluga morati da bude izvršena mašinski putem, oni moraju prvo konkretni objekat da posete.

Zato je i predviđeno da odmah nakon što ih klijenti kontaktiraju, vodoinstalateri i preciziraju kada će moći da posete određeni objekat, a to se obično vrši u najkraćem mogućem roku. Zatim će tamo biti u obavezi kao prvo da utvrde koji je nivo zagušenja u pitanju, odnosno da li je u pitanju zagušenje manjeg ili većeg obima, jer će na osnovu toga i odlučiti kako bi trebalo da izvrše odgušenje kuhinjske vertikale. Takođe je potrebno i da oni tom prilikom utvrde gde je tačno došlo do začepljenja, jer će na osnovu toga moći i da odluče na koji način će konkretnu uslugu izvršiti.

Mašinsko odgušenje kuhinjske vertikale


Ukoliko majstori budu utvrdili da je začepljenje izuzetno velikog obima, odnosno da je do njega došlo na takvom mestu, koje ne može da bude dostupno uz korišćenje čelične sajle i to najpre zbog njene dužine, onda je gotovo sigurno da će oni izvršiti mašinsko odgušenje kuhinjske vertikale. To svakako ne bi trebalo klijente da brine, jer će se majstori potruditi da u najkraćem mogućem roku konkretnu uslugu izvrše i da ostave iza sebe šta je moguće čistiji prostor.

Ako to bude bilo neophodno, vodoinstalateri će predložiti da bude izvršeno i snimanje cevi uz pomoć mikro kamera. Ta usluga se u većini slučajeva primenjuje kao dodatna dijagnostika, koja će kao prvo vodoinstalaterima pomoći da utvrde gde je tačno došlo do začepljenja i da ga na najlakši način otklone, a zatim i da utvrde u kakvom stanju se cevi nalaze, odnosno kakva je njihova unutrašnjost. Tom prilikom oni mogu mnogo lakše izvršiti odgušenje kuhinjske vertikale, ali i utvrditi da li je potrebno da eventualno bude izvršena i reparacija cevi.