Postavljanje sifona

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ukoliko ste imali ranije prilike da montirate sifon, onda vam verovatno neće predstavljati problem da to učinite opet kada bude bilo potrebno i neće biti nikakve potrebe da pozivate profesionalnog vodoinstalatera, koji će to da učini. Međutim, uvek je bolja opcija da za postavljanje sifona bude angažovan stručnjak, a posebno ako vi niste naročito vešti, odnosno ako nemate dovoljno iskustva u tome. 

U zavisnosti od toga o kakvom sifonu se radi, zavisiće i kako treba da teče postupak njegovog postavljanja. 

Ali ponekad nije dovoljno samo da osoba zna da montira sifon, već je potrebno i da pre toga proveri u kakvom stanju se vodovodne instalacije nalaze, kako bi sifon, odnosno konkretni sanitarni elementi ili sudopera mogao da bude korišćen bez ikakvih poteškoća. 

Kao glavni spoj između sudopere, lavaboa ili drugog elementa sa vodovodnim cevima, sifon bez ikakve sumnje igra vrlo značajnu ulogu u okviru vodovodnog sistema u bilo kom objektu. Iz tog razloga je posebno bitno da bude odabran sa puno pažnje, ali i da bude izvršeno profesionalno postavljanje sifona. Sve to će i te kako uticati na buduće korišćenje sudopere, lavaboa ili bidea, odnosno bilo kog drugog elementa, jer će korisnici biti potpuno rasterećeni i neće imati razloga za zabrinutost oko toga da li on funkcioniše kako treba ili ne. 

Zaštita od curenja vode 


Pored toga što se smatra glavnim delom koji spaja konkretni sanitarni element sa vodovodnim cevima, sifon se postavlja kako bi taj element bio bezbedno korišćen, odnosno da ne bi dolazilo do curenja vode. U slučaju da se postavljanje sifona izvrši neprofesionalno, odnosno da to radi amater koji nema ni znanja ni iskustva, vrlo je verovatno da konkretni sanitarni element neće funkcionisati kako treba i da će doći do curenja vode. A to dalje vodi u neke vrlo neprijatne situacije, koje svakako iziskuju da bude angažovan profesionalni vodoinstalater, te uglavnom dovode i do troškova koji su u principu nepotrebni. 

Baš iz tog razloga, osim ukoliko vi sami niste vodoinstalater, ne treba postavljanje sifona shvatiti olako i treba tu uslugu zahtevati od profesionalaca sa višegodišnjim iskustvom. Ne samo da imaju iskustvo, već vodoinstalateri imaju i znanje, te koriste svu potrebnu opremu i alat. 

Da ne biste kupili pogrešan sifon, najbolje je da zatražite prethodno savet od majstora, koga ćete kasnije angažovati za ugradnju tog dela. Na taj način ćete sprečiti sve eventualne neprijatnosti, jer ćete kupiti sifon, za koji vodoinstalater smatra da je najbolji za vašu sudoperu ili lavabo. 

U principu, postavljanje sifona ne traje dugo ako je sve u redu. Ali da bi vodoinstalater bio siguran da to može da izvrši potpuno bezbedno i kvalitetno, on svakako mora da proveri i u kakvom stanju se nalazi odvod, ali i vodovodni sistem uopšte u konkretnom prostoru. Iz tog razloga je dobro da on poseti taj stan ili kuću, odnosno bilo koji drugi objekat u kome je potrebno da kasnije izvrši postavljanje sifona i kao prvo da se upozna sa stanjem vodovodnog sistema, a kao drugo da vidi u kakvom stanju se uopšteno nalazi odvod na sudoperi ili na lavabou, te da shodno tome i iznese preporuke klijentu koji sifon bi bilo najbolje u konkretnoj situaciji da bude montiran.