Rušenje i odvoženje šuta

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Nije nepoznato da se radnici komunalnih preduzeća često žale na to da mnogi stanovnici posebno gradova ne vode računa o tome gde odlažu šut. Tačnije, kada su u pitanju različiti građevinski radovi, mnogi ljudi ne znaju da uopšte nije dobro da šut bacaju u kontejnere, jer to utiče negativno na kamione preduzeća koja odvoze đubre iz kontejnera. A pored toga što to nije dobro, čak je i zabranjeno, jer može ugroziti i radnike i mašine. 

Upravo zato su vodoinstalateri u usluge koje nude uvrstili i rušenje i odvoženje šuta. Možda nekome zvuči čudno da je za rušenje prilikom renoviranja kupatila, kuhinje ili bilo kog drugog dela stana, odnosno kuće ili nekog objekta potrebno angažovati stručnjake, ali je to svakako preporuka. 

Profesionalno rušenje 


Bez obzira da li klijent želi da renovira kupatilo možda ili da neki zid poruši u stanu, svakako je dobro taj posao prepusti stručnim licima. U tom smislu su vodoinstalateri specijalizovani za rušenje i odvoženje šuta po zahtevu klijenata. Naime, oni će nastojati tom prilikom da naprave što manju prljavštinu dok ruše neki zid ili dok podziđuju kadu, na primer, što će u velikoj meri olakšati i vlasnicima konkretnog prostora. 

Prethodno je potrebno da majstor koji će vršiti rušenje i odvoženje šuta poseti određeni objekat. Tada će se on sa vlasnikom tog objekta ili sa osobom, koja je u tom slučaju nadležna, dogovoriti o tome koji zid je potrebno štemovati ili porušiti, odnosno da li je možda potrebno izvršiti podziđivanje kade ili bilo koji drugi vid adaptacije. Takođe će se sa njim dogovoriti i o tome da li će vodoinstalater biti angažovan za odvoženje šuta ili će se o tome pobrinuti klijent. 

Vrlo je važno da se oni prethodno dogovore i o tome ko će da obezbedi sav dodatni materijal koji će biti korišćen. U principu, nepisano je pravilo da kada se vrši rušenje i odvoženje šuta, kao i za sve ostale vodoinstalaterske usluge, dodatni materijal koji se tom prilikom koristi obezbeđuje klijent. Ali ako to nije moguće i klijent iznese zahtev da to učini vodoinstalater, nema nikakve sumnje da će on to učiniti i naravno uvrstiti u ponudu. Nakon što izabrani majstor bude posetio predmetni objekat, a bez obzira da li je u pitanju stambeni ili poslovni objekat, odnosno sasvim svejedno koja mu je namena i površina, te se sa klijentom dogovori o tome gde je potrebno izvršiti rušenje i odvoženje šuta, on će formirati ponudu. Sa tom ponudom će naravno na vreme da upozna klijenta i tek nakon što on bude odobrio, počeće sa radovima. 

Treba naglasiti i to da po zahtevu klijenata mogu da budu vršene i hitne intervencije, što znači da je vodoinstalater praktično neprekidno dostupan, to jest kad god to klijentu zatreba. Ipak, rušenje i odvoženje šuta se ne može svrstati u hitne intervencije, ali to ne znači da vodoinstalater neće čak i te usluge izvršiti van radnog vremena. U principu, hitne intervencije podrazumevaju da vodoinstalateri izlaze na teren nakon završenog radnog vremena, odnosno u toku noći, a sasvim svejedno da li je neki državni praznik, subota ili nedelja, te bilo koji radni dan. Isto tako klijenti moraju znati i to da je cenovnik prema kome se naplaćuju hitne intervencije uvek drugačiji nego cenovnik, koji se koristi za naplatu usluga u toku radnog vremena vodoinstalatera, odnosno konkretnog vodoinstalaterskog servisa. Naravno da će svaki klijent pre početka radova da dobije informaciju i o tome koliko će koštati rušenje i odvoženje šuta u konkretnom slučaju, pa tek kada odobri, vodoinstalater će početi izvršenje svih usluga koje su ranije definisane ponudom.