Zamena EK ventila Rakovica

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Svi delovi vodovodnog i kanalizacionog sistema u objektu bilo koje veličine i namene trebalo bi da funkcionišu optimalno, kako bi i celokupan sistem mogao da ispunjava svrhu koju inače ima. Ipak, ne tako retko se događa da korisnici određenog prostora, bez obzira da li je on stambeni ili poslovni, baš i ne vode računa o tome. Tačnije, neretko se događa da ne obrate pažnju na stanje određenih delova tih sistema, nakon čega se dogodi neki problem, koji može značajno da ošteti ne samo kupatilo ili kuhinju, nego i celokupan prostor. 

Upravo iz tog razloga i jeste važno da zamena EK ventila Rakovica, ali i svih ostalih ventila koji su dotrajali, bude izvršena na vreme. Prosto da se ne bi dogodilo da čak i ako se neki problem javi, može i da bude adekvatna reakcija, kako ljudi koji se nalaze u tom prostoru, tako isto i profesionalnih vodoinstalatera, koji će biti pozvani da saniraju konkretni problem. 

Kada se vrši zamena EK ventila Rakovica?


Najpre da razjasnimo, takozvani EK ventili imaju primenu u domaćinstvu, kao i svi ostali ventili, s tim što se oni osim na vodokotlićima, mogu koristiti na primer i za mašine za posuđe ili mašine za veš. 

Kao i svaki drugi ventil, tako i ovaj aktivno učestvuje u protoku vode u okviru konkretnog sistema. Ali uz to trpi i značajan pritisak, te samim tim što postoje ventili izrađeni od različitih materijala, tako postoje i ventili različitog kvaliteta. Upravo iz tog razloga i treba blagovremeno voditi računa o njihovom funkcionisanju. 

U većini slučajeva se preporučuje da na vreme bude izvršena i profesionalna zamena EK ventila Rakovica. Ukoliko je reč o dotrajalom ventilu, zamena je neminovna, osim ako neko ne želi da preuzme značajan rizik. Iako postoji u svakom objektu i glavni ventil, ponekad se može dogoditi da zbog jakog pritiska, do koga recimo može da dovede pucanje cevi, dođe i do oštećenja samog ventila. Iako se to retko događa, ponekad uz EK ventil, može da otkaže čak i glavni ventil, što dovodi do potencijalno izuzetno opasne situacije, ali i do značajno većih troškova. Sve su to razlozi zbog kojih se i preporučuje da profesionalna zamena EK ventila Rakovica bude izvršena na vreme, te da se postave novi, umesto dotrajalih ventila.