Otpušavanje wc šolje Dorćol

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Odgušenje wc šolje Dorćol


Deca često bacaju igračke i stvari u wc šolju i tada nastaje problem i zapušena wc šolja. Jedan od najčešćih uzroka zapušene wc šolje jesu vlažne maramice jer ih većina nas baca u wc šolju, što nikako nije dobro, jer one ne mogu da se rastvore i prave čep koji se može otkloniti samo alatom kakav imaju profesionalni vodoinstalateri.

Niko zaista ne želi da razgovara o toaletima, ali svi ih koristimo - i oni mogu da se začepe. Zapušen toalet može biti neugodan, neuredan i neprijatan. Srećom, postoje jednostavni načini da se izbegnu začepljenja toaleta; samo treba da znate šta ih uopšte uzrokuje. 

Vlažne maramice


Vlažne maramice su  prve na  listi sa razlogom. Šta god da kažu, začepiće vam toalet. Ako vidite uklanjanje šminke, higijenske potrepštine ili maramice za bebe, bacite ih u kantu za otpatke nakon upotrebe. Jedino što biste zapravo trebali ispustiti u odvod su toaletni papir i ljudski otpad. Vidimo da su toaleti stalno začepljeni zbog vlažnih maramica.

Ženski higijenski proizvodi


Nikada ne biste trebali bacati uloške, tampone ili druge ženske higijenske proizvode u toalet. Umesto toga, te proizvode odložite u posude za smeće ili sanitarni otpad. Za razliku od toaletnog papira, ovi proizvodi su preveliki i nisu stvoreni za rastvaranje u vodi. Začepiće vam cevi i zato morate pozvati vodoinstalaterski servis za otpušavanje wc šolje Dorćo

Previše toalet papira


Ovo može izgledati zbunjujuće. Nažalost, postoji i nešto poput previše toaletnog papira. Bacanje  previše toaletnog papira može prouzrokovati začepljenje . 

Nema dovoljno vode u rezervoaru


Ako u rezervoaru nema dovoljno vode, možete primetiti slabije ispiranje i eventualne začepljenja. Kao što ste mogli primetiti, funkcionalni toaleti ispuštaju veliku količinu vode po jednom ispiranju. Ovo stvara dovoljan pritisak da se sve odvede u odvod. Ali ako vam toalet curi ili se rezervoar ne puni, neće se pravilno isprati i može prouzrokovati začepljenje. Toaleti sa malim protokom vode takođe imaju ovaj problem jer, kako su nazvani, mali protok znači manje vode. Zato je ovo jedna od uzroka zašto će Vam se wc šolja začepiti.

Korišćenje nečeg drugog osim toaletnog papira


Toaletni papir je dizajniran da se rastvara u vodi, ali papirni peškiri, maramice nisu. Ako za brisanje koristite bilo šta drugo osim toaletnog papira, nemojte ga bacati u toalet. Izbegavanje proizvoda od papira koji se ne mogu isprazniti uštedeće vam probleme sa izazivanjem začepljenja.

Igračke i drugi predmeti


Posebno su mlađa deca puna radoznalosti. Možda će želeti da bace svoje igračke ili druge predmete u toalet da vide šta će se dogoditi. Važno je naučiti svoju decu šta se može, a šta ne može bacati, tako da možete izbeći neka vrlo neuredna začepljenja. Vodoinstalterski serviseri su videli sve, od igračaka, ključeva od automobila, plišanih životinja!

Zato je otpušavanje wc šolje nekad veoma delikatan posao, Vodoinstalater će vas pitati da li postoji mogućnost da ste bacilli neke predmete u wc šolju, kako bi znao koliko će intervencija trajati.