Otpušavanje wc šolje Žarkovo

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Odgušenje wc šolje Žarkovo


Mnogo je razloga zbog kojih vodoinstalaterskim servisima  neprestano zvone telefoni. Međutim, malo je razloga koji su vrlo česti i ponavljaju se. Vodoinstalateri često rade na toaletima, popravljaju ih i zamenjuju delove i otčepljuju toaletne wc šolje.

Dobar vodoinstalater nema problema da uradi bilo koji od ovih zadataka i obično će imati potrebne delove, ako ih ima, u svom vozilu, kao i kompletnu opremu i posebna vozila ukoliko je potrebno mašinsko otpušavanje wc šolje.

Toaleti imaju ventil za punjenje, ventil za ispiranje, plutajuću šipku i zaklopku koji zajedno rade na dopunjavanju posude nakon što se pusti i zaustavlja protok vode kada se napuni. Ako se bilo koji od ovih delova ne uskladi sa ostalim, toalet se neće napuniti kako treba i neće dobro raditi. Vodoinstalateri vrše čestu zamenu ovih delova.

Popravke i zamene delova rezervoara za vodu


Delove u rezervoaru za vodu često treba popraviti ili zameniti kako bi se toalet mogao pravilno isprati i napuniti. Uobičajeni problem je što se ventil za punjenje ne zatvara u potpunosti. Ventil za punjenje je deo u rezervoaru koji reguliše protok nove vode u toalet nakon ispiranja, a kada se ne zatvori pravilno, voda beskrajno ulazi u rezervoar, a zatim izlazi kroz prelivnu cev. Vodoinstalateri mogu ponekad popraviti ventil za punjenje, ali češće je bolje da jednostavno zamene ceo sklop.

Otpušavanje WC šolja


Vodoinstalateri su često pozvani da otčepe wc šolje, a to rade tako što koriste neku vrstu sile da odbace sve što je u prolazu. Korišćenje vakum gume je obično prvi korak u pokušaju otčepljenja toaletne školjke. Ako ovo ne uspe, koristi se sajla. Sa sajlom se mora paziti da oštrim vrhom svrdla ne ogrebete porcelan toaletne wc šolje.

Ipak nemojte koristiti pomagala koja imate u kući, jer ona često mogu napraviti veću štetu a često su i beskorisna, Najbolje je pozvati siguran i proveren vodoinstalaterski servis, koji već ima svoju kompletnu opremu i za svega nekoliko minuta, po izlasku na teren mogu oceniti o kakvom se kvaru radi i koliko će intervencija koštati.