Otpušavanje wc šolje Savski venac

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Odgušenje wc šolje Savski venac


Wc šolja je neophodna, ali takođe i izuzetno neugodna kada se zapuši. Ako imate sreću da se ne izlije, onda vam ostaje problem što nemate gde da odete u toalet.

Ovo je posebno neugodno kada se radi o  porodicama gde ima više ljudi ili o firmama sa dosta zaposlenih. 

Zbog svega navedenog, zapušenje wc šolje se smatra da je hitna intervencija, i mora da se reši što pre. To bi značilo, da čim primetite da nešto nije u redu, da odmah treba okrenuti broj telefona naših majstora. Ne postoji situacija da vi zovete, a da se sa druge strane žice niko ne javlja i da nema ko da vam pomogne. 

Ekipe već više od trideset godina, rade svakoga dana, i nemaju određeno radno vreme. Može da se kaže, drugim rečima, da njihovo dežurstvo stalno traje. Praznici, godišnji odmori, vikendi, bilo koje doba dana ili noći... – uvek se radi.

Nijedan kvar nije se rešio sam od sebe, već je postao samo veći i izazvao veću štetu. To majstori dobro znaju i stalno upozoravaju klijente, da upute poziv što pre.

Evo sada ćemo to ilustrovati jednim primerom. Ako se wc šolja zapuši i krene da se izliva sadržaj, tada imate zaista ogroman problem. Sve što izađe iz wc šolje u stanju je da izazove izrazito nehigijenske uslove i zarazu, tako da će vam biti potrebna detaljna i temeljna dezinfekcija. 

Ukoliko majstore okrenete na vreme, sve može da se spreči. Oni će doći u roku od šezdeset minuta, najdalje i pogledati gde se stvorio čep. Onda će odlučiti na koji način će ga razbiti, tako da ne oštete zid, na primer, ako to nije potrebno. Nekada će ceo posao završiti dobra električna sajla, koja se gurne u cev, i njene rotirajuće glave vrlo lako razbijaju čepove i sve fizičke prepreke.

Bitno je da klijenti reaguju odmah čim primete da je došlo do naglog podizanja nivoa vode u školjci wc šolje, ali čak i ako primete da nakon puštanja vode iz vodokotlića, ona bude ispod uobičajenog nivoa. Sve su to, gotovo sigurni znaci da je došlo do začepljenja wc šolje i svakako treba što je moguće pre reagovati. 

Uopšteno govoreći, ako se reaguje u kratkom roku pošto korisniki konkretnog prostora primete da nešto nije u redu, postoji mogućnost da problem bude rešen brzo i efikasno. Ali ako klijenti ne budu kontaktirali majstora ili izabrani vodoinstalaterski servis čim primete tu nepravilnost, vrlo je verovatno da će vodoinstalater morati da se potrudi kako bi taj problem uspešno otklonio. 
Iako mnogi misle da mogu samostalno da uspešno reše ovaj problem, uvek je bolje angažovati stručna lica, koja su specijalizovana za odgušenje wc šolje Savski venac i koja u tome imaju dovoljno iskustva, te poseduju i sve potrebne mašine i alate za to. 

Ne samo da majstori mogu ovu uslugu da izvrše ručno, odnosno uz korišćenje ili električne sajle ili vakuma, već oni imaju i sve potrebne mašine i alate, tako da tu uslugu mogu izvršiti i mašinski. 

Zapravo je mašinsko odgušenje wc šolje Savski venac jedini siguran način da konkretni problem bude otklonjen na dugoročnom nivou i da u kupatilo bude osposobljeno za dalji nesmetani rad. Ali ipak vodoinstalateri prvo vrše analizu celokupnog problema, te nakon što ustanove da li je u pitanju zaprljanje većeg ili manjeg obima i da li je do njega došla na mestu, koje je bliži ili dalje vrhu odvoda, oni će doneti i odluku o tome na koji način će da izvrše odgušenje wc šolje Savski venac.

Bez obzira za koju opciju da se opredele, oni će taj problem na dugoročnom nivou sasvim sigurno i da reše i to što je moguće pre nakon što ih klijent bude kontaktirao.