Otpušavanje wc šolje Bežanijska kosa

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Odgušenje wc šolje Bežanijska kosa


Začepljen toalet je vrlo čest i često alarmantan vodovodni problem s kojim se većina ljudi mora suočiti u jednom momentu. Ako Vam se to desilo prvi put samo sledite neke osnovne korake da biste očistili put do potpunog ispiranja. Sve što vam treba je toaletna guma sa drškom za otpušavanje wc šolje Bežanijska kosa  i nekoliko minuta.

Vakum guma za otpušavanje wc šolje


Verovali ili ne, postoje različite vrste vakum gume za otpušavanje wc šolje za različite tipove vodovodnih instalacija. Najosnovniji tip, onaj koji svi imamo u kući, koji se naziva i vakum guma  za umivaonik. Ima gumenu čašu u obliku kupole sa ravnim dnom. Ovaj tip je najbolji za sudopere i kade, jer ravno dno stvara zaptivku oko relativno ravnog umivaonika ili bazena.

Odgovarajući alat za otpušavanje wc šolje Bežanijska kosa je vakum guma za otpušavanje wc šolje. Definitivno vam je potrebna vakum guma za otpušavanje wc šolje, jer ćete je sigurno jednom prilikom upotrebiti a možete je koristiti i za kadu, umivaonik, sudoperu.

Napunite WC šolju (po potrebi)


U toaletu ima stajaće vode. Potapanje glave vakum gume je idealno  ali treba vam barem toliko da pokrije obod šolje. Ako u toaletu plutaju stvari, nemojte ih vaditi (zato vodoinstalateri mogu toliko naplatiti!). Po potrebi dodajte vodu.

Stavite gumene rukavice ako želite. Spustite vakum gumu  u wc šolju pod uglom tako da se  napuni sa što više vode. Ako idete pravo dole, šolja zarobi puno vazduha, koji kompresuje  više od vode i smanjuje silu zaranjanja. Uhvatite ručicu vakum gume  u obe ruke i snažno gurnite šolju, a zatim je povucite nazad, a da ne pokidate zaptivku čaše oko rupe. Ponovite pokret sa povlačenjem pet ili šest puta, a zatim povucite čašu iz rupe nakon poslednjeg potiska.

Cilj je stvaranje brzih naizmeničnih sila kompresije i usisavanja u odvodu toaleta, što oslobađa začepljenje. 

Po potrebi ponavljajte  pokrete spuštanja dok se posuda ne isprazni sama. 

Ako ovo ipak ne uspe, pozovite profesonalni vodoinstalaterski servis za otpušavanje wc šolje Bežanijska kosa.