Šta kada raste trava iz grančica koje su pale u oluke?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

U olucima se često nakuplja velika količina granja prašine, peska, i druge prljavštine, posebno u jesenjim i zimskim mesecima. Baš zato je potrebno redovno čistiti oluke, kako ne bi došlo do zadržavanja kišnice u olucima i kako ne bi došlo do zagušenja. U sliučajevima kada se oluci ne čiste redovno može se desiti da trava raste iz grančica, što govori o tome da oluci nisu redovno održavani.

U tom slučaju potrebno je očistiti oluke kako ne bi došlo do zagušenja, a samim tim ni do oštećenja zidova objekta i pojave vlage.

Iz tog razloga je neophodno redovno održavati oluke i pozvati servis za vodoinstalacije, koji su nadležni za čišćenje i odgušenje oluka. Ponekad se u olucima nakupi velika količina kišnice koja ne može da teče u kanalizacije, jer joj prepreku stvaraju nakupljena zemlja trava i granje. U tom slučaju oluci se pod težinom mogu oštetiti a sva kišnica može padati na spoljne zidove objekta.

Nije teško zaključiti da granje i krupnije lišće morate ručno izvaditi. Ukoliko ne možete sami, možete pozvati naš vodoinstalaterski servis koji ima neophodnu opremu za čišćenje i održavanje oluka. Nakon vašeg poziva dolazimo na vašu adresu u najkraćem roku i radimo intervenciju čišćenj  odgušenja oluka. To se radi specijalnim mašinama za ispiranje oluka i cevi pod pritiskom.

Neophodno je da svje oluke održavate čistim i prohodnim, a servis se posebno preporučuje pre zimske sezone, kada su problemi zagušenja oluka učestaliji.