Utvrđivanje mesta curenja termovizijskom kamerom

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Danas je mnogo lakše utvrditi mesto curenja nego pre 10 ili 20 godina. Otkrivanje mesta curenja u vašem domu uz pomoć termovizijske kamere, ovaj proces postaje mnogo efikasniji i precizniji.

Termovizijska kamera je alat koji koristi infracrveno zračenje kako bi beležila temperaturne razlike u okolini. Ovo je posebno korisno kada tražimo curenje, jer voda obično menja temperaturu okoline kada prolazi kroz cevi ili pukotine.

Kada se koristi termovizijska kamera za utvrđivanje mesta curenja, proces je prilično jednostavan. Kamera omogućava vodoinstalateru da vizuelizuje temperaturne razlike na površini zidova, podova ili plafona, što ukazuje na prisustvo vode ili vlažnosti. Na primer, ako postoji curenje vode iz cevi iza zida, termovizijska kamera će pokazati hladnije područje na zidu gde voda prodire.

Prednost korišćenja termovizijske kamere je u tome što omogućava brzo i precizno lociranje mesta curenja, čak i kada je ono skriveno ili nedostupno. Ovo može značajno smanjiti vreme potrebno za dijagnostiku i popravku curenja, što rezultira manjim troškovima i manjim oštećenjem okoline.

Upotreba termovizijske kamere je neinvazivna metoda, što znači da nije potrebno bušenje ili razbijanje zidova da bi se pristupilo mestu curenja. Ovo je posebno korisno u situacijama gde je potrebno očuvati integritet strukture doma ili kada su curenja skrivena iza dekorativnih površina.

 Na tržištu ima nekoliko ovih kamera koje se mogu provući duž celih cevi i snimiti ne samo mesto curenja već i stanje u cevima, zbpg čega je zamen acevi mnogo laksa i jednostavnija. Ipak, samo licencirani vodoinstalateri koji imaju dozvolu i znanja mogu da koriste ove kamere, jer su veoma skupe i osetljive ali naši vodoinstalateri ih svakodnevno koriste za ovu namenu zbog čega smo unapredlili svoje poslovanje radi vase bolje usluge.