Pronalaženje izvora curenja vode

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Pronalaženje izvora curenja vode je veoma važno, jer je presudno što pre pronaći odakle izvire voda kako bi se sprečilo njeno dalje curenje i poplava. Ranijih godina ova intervencija se radila satima, Zbog čega bi dolazilo do velike materijalne štete i urušavanja zidova jer voda nakon toliko vremena potpuno poplavi zidove i ošteti strukturu objekta.


Danas je ova intervencija puno brža i jednostavnija, zahvaljujući sve modernijoj vodoinstalaterskoj opremi, kao što su kamere za snimanje cevi. Ove kamere jednostavno pronalaze izvor curenja vode, jer prolaze kroz cevi i putem ekrana detektuju prisustvo vode i stanje zagušenja, kao i kompletno stanje cevi. Ovim kamerama mogu rukovati samo licencirani vodoinstalateri koji rade u našem servisu. Tehnologija je mnogo napredovala i zato je to doprineli da šteta od pucanja cevi i poplava bude manja i da može da se odreaguje mnogo ranije nego pre nekoliko decenija.


Ipak snimanje cevi kamerom moraju raditi obučena i stručna lica u procesu pronalaska izvora curenja vode. Situacija je komplikovanija ako je izvor u zidu, jer nije uvek vidljiv golim okom.
Kada se ustanovi odakle potiče izvor curenja tada se može i reagovati na adekvatan način i sanirati kvar zamenom cevi i zavrtanjem ventila. Za pronalaženje izvora curenja vode i sanaciju možete pozvati naš servis svakog dana od 00-24h