Reparacija podplafonske cevi koja je korodirala

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Reparacija korodirane podplafonske cevi zahteva određene korake i veštine. Pre nego što započnete ovaj proces, budite sigurni da ste bezbedni i da koristite odgovarajuću zaštitnu opremu, kao što su rukavice, naočare i maska, kako biste se zaštitili od potencijalnih opasnosti.


Potrebno je da Isključite izvor vode ili gasa koji prolazi kroz cev kako biste osigurali bezbednost tokom reparacije. Zatim postavite zaštitne folije ispod cevi kako biste uhvatili bilo kakve kapljice vode ili ostale materijale koji bi mogli da procure tokom procesa.


Uklonite sve tragove korozije sa površine cevi koristeći četku za čišćenje i šmirgl papir. Cilj je ukloniti sve rđe i ostale nečistoće sa površine. Nakon čišćenja, obavezno dobro isperite cev vodom kako biste uklonili preostale čestice i
hemikalije. Ako je korozija dovela do pukotina ili rupa u cevi, možete ih zakrpiti koristeći epoksidnu smolu ili posebno dizajniran lepak za cevi.


Ako niste sigurni u svoje veštine ili ako se radi o većem projektu, uvek je bolje pozvati profesionalnog vodoinstalatera ili stručnjaka za popravku cevi da obavi reparaciju podplafonske cevi. Pogreške u reparaciji cevi mogu prouzrokovati ozbiljne probleme, uključujući curenje ili čak poplavu.