Šta kada curi akva stub u tuš kabini?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Aqua stub ili hidromasažni stub je veoma korisna stvar u svakoj tuš kabini.Ovaj stub zadužen je za regulisanje protoka vode, čišćenje od kamenca i podešavanje temperature vode. Kada se on pokvari, može doći do kvara na elektronici, ili može doći do zagušenja usled kamenca.

Ukoliko aqua stub curi, ali ne na mestu, gde je to očekivano, potrebno je da odmah odreagujete i pozovete stručnu osobu za popravku tuš kabina, đakuzi kada i njihovih komponenti.

Takođe, vodoinstalatera možete pozvati i za montažu hidromasažnog stuba. Montaža je vrlo jednostavna i može se montirati na već postojeću vodovodnu instalaciju, ali je ipak bolje da je prepustite stručnoj osobi.

Zbog svojih brojnih funkcija, može u nekom trenutku dođi do kvara. Budući da na njemu ima tri zone za izbacivanje vode, ali i pregršt funkcija, nije teško shvatiti da kamenac i drugi kvarovi na elektronici mogu napraviti problem.

Pojedini hidromasažni stubovi imaju ekran, gde se prikazuje temperatura vode, opcije za toplu i hladnu vodu, menjanje mlazeva i drugo.

Ukoliko primetite da aqua stub curi, pozovite vodoinstalatera. Curenje vode može povećati ukupnu potrošnju vode koju niste iskoristili, pa je to uzaludno bačen novac i zato, ovaj problem rešite na vreme.

Vodoinstalateri se takođe bave i problemom montaže tuš kabine ali i đakuzi kada, naročito kada su nekvalitetni modeli u pitanju, koji uzrokuju curenje vode ispod tuš kabine, koja može napraviti vlagu u kupatilu.

Ponekad dolazi do oštećenja tuš kabine, pa i iz tog razloga dolazi do curenja vode i poplava.loš lepak i silikon su glavni razlog za ovu pojavu, aako vaš hidromasažni stub nije podešen kako treba, to takođe može biti uzrok curenja, zbog lošeg povezivanja.

Zato je najbolje da povezivanje saniarija koje imaju veze sa vodom, prepustite stručnjacima, nego da se suočite sa problemom vlage u zidovima, koje u jednom trenutku morate sanirati, kako se ceo objekat ne bi oštetio.