Probušili ste cev prilikom montaže nekog elementa u kupatilu. Šta raditi?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ukoliko spadate u red onih ljudi, koji ne žele da im se bilo koji vodoinstalater ili neki majstor vrzma po kući, te smatraju da mogu sve majstorije sami da urade, vrlo je verovatno da ćete posebno prilikom renoviranja kupatila naići na neku poteškoću. Ne tako retko se događa da tokom montaže određenih elemenata u kupatilu dođe i do oštećenja cevi. 

Probušena cev u zidu 


Ukoliko niste naročito vešti, a želite ipak da se okušate u renoviranju kupatila, posebno morate voditi računa prilikom montaže različitih elemenata, kako ne bi došlo do oštećenja cevi. Imajte na umu da vodoinstalater svakako može da izađe vrlo brzo posle poziva na teren, ali je u svakom slučaju poželjno, ako je moguće, da izbegnete ovu potencijalnu neprijatnost. 

Takođe bi trebalo da znate i to da kada je cev u zidu probušena zbog fizičkog oštećenja, koje je izazvano montažnom određenog elementa u kupatilu, naročito je bitna brza reakcija. Najpre je potrebno da zatvorite glavni ventil, a odmah zatim i da kontaktirate majstora. Nakon što ga informiše o tome šta se dogodilo, možete biti sigurni da će vodoinstalater biti vrlo brzo na konkretnoj adresi. Prosto zato, što je to situacija kada je brza reakcija izuzetno značajna. 

U zavisnosti od toga koliko je konkretna cev oštećena, zavisiće i da li će vodoinstalater samo da zakrpi oštećeni deo ili će vam preporučiti da cela cev bude zamenjena. U svakom slučaju je najbitnije da on može što je moguće pre da izađe na teren, te da vidi o kakvom tačno kvaru se radi, pa će na osnovu toga i da vam predoči kako bi trebalo bude saniran.