Voda ne odlazi dobro iz kade

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Zapušena kada nije ni malo prijatan prizor. Obično primetite da se voda zadržava u kadi i da ne odlazi kroz odvod. To se dešava zbog zagušenja u odvodu, pa voda ne može da prlazi već se sakuplja au kadi, a ako se količina vode poveća, može doći i do poplave.


Zagušenje može biti i delimično, zbog čega voda delimično prolazi, a delimično se zadržava ili potpuno, kada nivo vode raste i u jenom trenutku se preliva iz kade. Kako bi to sprečili, potrebno je da ustanovite o kakvom se zagušenju radi.


Do zagušenja dolazi, ako se radi o kadi, zbog nakupljene kose, koja se vremenom nataložila, a koja je jako nezgodna, jer se često obmota preko cevi i od reterane količine kozmetičkih sredstava. Ono što vi možete da uradite jeste da redovno čistite kadu i da ne dozvolite da ove supstane završe u slivniku, koje će možda ne odmah, ali sasvim sigurno u jednom trenutku napraviti problem.


Najbolje rešenje za zapušenu kadu jeste da pozovete profesionalnog vodoinstalatera. Vodoinstalater će utvrditi da li je došlo do površinskog zagušenja, odnosno lakšeg zagušenja ili do težeg zagušenja kade.  Za lakša zagušenja koriste se ručno otpušavanje kade, obično profesionalnim ručnim alatima, kao što je vakum guma ili profesionalna sajla i tada odgušenje mnogo kraće traje.


Teža zagušenja se mogu rešiti jedino uz pomoć mašinskog otpušavanja. Mašinsko otpušavanje kade ali i drugih odvoda, radi se uz pomoć profesionalne opreme, koju mogu koristiti samo vodoinstalateri sa licencom i imaju je samo ovlašćeni servisi. Nije moguće naći ih u slobodnoj prodaji, već je mogu nabaviti samo ovlašćeni servisi a koristiti profesionalni vodoinstalateri.


Ovaj vid otpušavanja je daleko kompleksniji, duže traje ali je i skuplji kao intervencija. Ali mašinsko otpušavanje je trajnije i možete biti sigurni da je kada potpuno detaljno otpušena. Na vama je samo da je održavate i da se trudite da pomenute sastojke ne bacate u slivnik.