Šta ako pukne slavina i počne da šiklja voda?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Problemi sa slavinom, mogući su i u potpuno novim objektima, Ipak, najčešće se dešava da problem šikljanja vode nastane zbg zapekle slavine, koja je dotrajala i više ne može da funkcionie kao pre. U tom slučaju potrebno je zameniti novom ili zameniti neki od njenih delova.

Jedna od najčešćih intervencija je zamena mešača slavine, koji se moraju redovno servisirati, inače oksidiraju i zapeknu i tada ih je nemoguće popraviti.

Poseban problem stvaraju neadkevatne gumice na slavini, koje popuste ili spadnu, pa voda može izbijati na sve strane po kuhinji, tako praveći poplavu i nered, a ujedno i trošeći prekomernu količinu vode, koju niste iskoristili.

Drugi problem sa slavinom, jeste kada usled starosti zapekne, te je potrebno da zepkle delove zamenite. Ukoliko je vaša česma kineska ili lošijeg kvaliteta, sva je prilika da vam se popravka neće isplatiti te da je jeftinije da kupite novu i zemnite je.

Ukoliko sami pokušate da odvrnete zapeklu slavinu, ona može da pukne i tada nastaje poplava u vašem kupatilu. U tom slučaju hitno zovite vodoinstalatere i zavrnite ventil, u slučaju da i on nije zapekao.

Pucanje česme može izazvati veliku poplavu u stanu. To vam sigurno nije potrebno, pa pokušajte da niđta ne dirate sami i da pozovete vodoinstalatere koji će vam dati najbolji savet šta da uradite, dok oni ne stignu. Većina njih ima već nove modele česmi ili njihove delove, tako da ih mogu zameniti na licu mesta.

Znate da je uvek bolje dobiti račun i garanciju na odrađenu uslugu, a to će vas manje koštati nego da pokušavate sami da popravite česmu i tom prilikom izazovete havariju, zato je ponekad bolje dati više novca, nego kasnije plaćati mnogo veću sumu za nastalu štetu u poplavljenom stanu.