Vodokotlić ne prima dovoljno vode

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Vodokotlić koji ne prima dovoljno vode, ne može da radi ispravno, jer nema dovoljan pritisak vode. Slab pritisak u cevima ako dođe do nestanka vode ili problem može da se pojavi i u samom vodokotliću, na neispravan ventil ili crevo za dotok vode.

Svakako ovo je manji problem nego kada se voda preliva iz vodokotlića, jer ne može doći do poplave, ali je svakako problem jer ne možete pustiti vodu.

Ponekad je neispravni ventil glavni krivac za to, pa ga je potrebno zameniti. naravno zamenu ventila možete prepustiti vodoinstalateru, koji poznaje pravilnu tehniku i zna na koji način može zameniti ventil.

Ukoliko nije problem u ventilu, vodoinstalater će zameniti crevo za dotok vode, koji može očistiti ili zameniti ako je oštećeno.

Svakako mora se utvrditi da li je vodokotlić prazan zbog neispravnih delova u njemu ili je u crevu slab pritisak vode, jer trenutno nema vode.

Kada se to ustanovi, može se preći na naredni korak. Iako vodokotlić ne deluje previše komplikovano, trebalo bi da popravku vodokotlića prepustite vodoinstalaterima.

Ponekad, može doći i do zagušenja u odvodu, tako da to bude glavni razlog zbog čega voda neće dospeti u vodokotlić. Moguće je da se pesak ili neki komadić zaglavio i napravio prepreku, ali savetujemo da to utvrdi vodoinstalater.

Plovak takođe može biti uzrok ovog problema, ako je pogrešno posatvljen. Svakako nedostatak vode utiče na to da ne možete koristiti vodokotlić i wc šolju, pa je potrebno rešiti brzo problem.

Najefikasnije rešenje je pozvati vodoinstalatera, kako bi uradio pregled vodokotlića i ustanovio kvar.

Ova intervencija možda nije hitna u smislu da neće napraviti poplavu ili neku drugu opasnu situaciju, ali je svakako hitna, jer nećete moći da pustite vodu u wc šolji, bez vode u vodokotliću, pa vam to može napraviti problem druge vrste, kao što su neprijatni mirisi, taloženje otpada i nehigijenska okolina.